Kaiseki

The Exquisite Cuisine of Kyoto's Kikunoi Restaurant

Cover van Kaiseki

Kaiseki gaat over de gerechten van chef-kok Yoshihiro Murata uit het restaurant Kikunoi in Kyoto.

Kaiseki viert de natuurlijke ingrediënten van elk seizoen met een spectaculaire presentatie. Het is een zeer mooi geïllustreerd kookboek over de seizoensgebonden stijl van de Japanse keuken.
De specialiteiten zijn zowel een lust voor het oog als het verhemelte.

Het eerste deel van het boek gaat over de geschiedenis en de onderdelen van de Kiseki keuken. Murata deelt zijn gedachten over de ingrediënten, bereidingswijzen en de filosofie achter zijn gerechten.
Hierna komen de recepten. Ongeveer 20 heerlijke recepten per seizoen, allen gekozen door Murata.

Kaiseki bevat de exacte recepten, zoals ze worden geserveerd in de Kikunoi keuken. Niet onbelangrijk, het boek bevat een duidelijke verklarende woordenlijst van Kaiseki termen.

€ 43,95

Levering via bol.com

  • ISBN: 9784770030221
  • Onbekend Gebonden
  • Pagina's: 191 pagina's
  • Jaar van uitgave: 2006