De Libanese keuken

Een kookboek over de tradities, ingrediënten, smaken en technieken van de Libanese keuken.

Cover van De Libanese keuken

Ontdek de rijke en levendige kookkunst van Libanon, een van de meest verfijnde keukens ter wereld. Ontdek de verschillende aspecten van de Libanese eetgewoonten. De Libanese keuken wordt door velen de beste keuken ter wereld genoemd. Het kookboek De Libanese keuken van Ghillie Basan gaat in op de tradities, de ingrediënten, de smaken en de technieken van deze heerlijke keuken. Het kookboek bevat 80 klassieke recepten.

In de inleiding worden de geschiedenis en de geografische kenmerken van dit interessante land behandeld; daarnaast komen de speciale ingrediënten van deze keuken uitvoerig aan de orde.

Onder de klassieke Libanese gerechten bevinden zich een groot aantal bijzondere mezzegerechten, spannende en originele hoofdgerechten, een rijk assortiment aan verrukkelijke groentegerechten en de kostelijke zoetigheden en romige desserts waar dit gebied zo beroemd om is.

Geniet van een geurige olijven-paprikasalade, geroosterde kippenvleugeltjes met knoflook en sumak, vis met tomaat en granaatappelsaus, pittige vleesdumplings in yoghurtsaus, geroosterde lamsbout met rijst en geurige griesmeelcakes met maanzaad.

De Libanese keuken bevat meer dan 300 prachtige en instructieve foto’s en een voedingswaardelijst voor elk recept.

€ 26,85

Levering via bol.com

De Libanese keuken is een kookboek van Ghillie Basan.

  • ISBN: 9789048302956
  • Boek Gebonden
  • Pagina's: 160 pagina's
  • Jaar van uitgave: 2010