Tapas: eieren met paprika en olijven

Gehalveerde eieren, gevuld met geroosterde paprika, olijven en kappertjes. Het recept is goed voor 8 superlekkere tapas.

4 eieren
8 zwarte olijven
1 geroosterde rode paprika
1 eetlepel kappertjes
een beetje olijfolie
Bladpeterselie

Kook de eieren hard, in een pan met een beetje zout. Nadat ze hard gekookt zijn kunnen ze afkoelen in koud water.
Rooster de paprika op een barbeque of gewoon op het gasfornuis. Als de schil zwart is kan die verwijderd worden en smaakt de paprika heerlijk geroosted.

Hak de paprika, de kappertjes en de zwarte olijven fijn. Pel de eieren en halveer ze.

Haal het eigeel uit de eieren en prak dit fijn in een kom. Voeg de fijngehakte groenten hier aan toe en meng alles door elkaar. Voeg hier een beetje olijfolie aan toe en breng het op smaak met zout en peper.

Vul de gehalveerde eieren met dit mengsel. Garneer de top met een beetje peterselie.

Het Tapasboek

Een kookboek vol heerlijke tapas. Geschreven door Simone Ortega, bekend van 1080 recepten.

Het Tapasboek geeft een totaaloverzicht in de wereld van de tapas, de heerlijke Spaanse hapjes. Goed beschreven en prachtig gefotografeerd.