Pittige soep van kokkels met pepers en limoen

Een pittige soep van kokkels met pepers en limoen gebaseerd op het boek Thai Food. De pepers en de vissaus zijn wat aangepast. Nog beter, naar mijn smaak ;-)

  • 200 g kokkels of mosselen
  • 4 kopjes visbouillion
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje suiker
  • 1 scheutje vissaus
  • Sap van een halve limoen
  • 2 rode spaanse pepers
  • 1 eetlepel korianderblaadjes

Maak de kokkels schoon. Breng de visbouillon aan de kook en voeg een beetje zout, de suiker en de vissaus naar smaak toe. Hierna de kokkels toevoegen en even koken tot ze net geopend zijn. Breng de soep op smaak met limoensap en wat van de rode pepers. De soep smaakt  zout, zuur en pittig. Serveer voor het opdienen goed met het korianderblad.

Thai Food

Thai Food is het meest uitgebreide boek over de Thaise keuken. Een uitgebreid en authentiek boek voor de liefhebber.