Lam mechoui met komijn en paprikapoeder zout

Lam Mechoui is een Marokkaanse manier om lamskoteletten klaar te maken. Een simpel recept met heerlijke kruiden.

  • 2 el komijnzaad
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • 1/2 theelepel hete paprikapoeder
  • 1 eetlepel zeezout
  • 12-16 lamskoteletten, afhankelijk van de grootte
  • 40g boter (even smelten in een pan)

Meng de kruiden en zeezout in een kom. Borstel de gesmolten boter over de lamskoteletten en bestrooi ze met de helft van de kruiden uit de kom. Grill ze ongeveer 5 minuten op de gril. Iets langer als het grote lamskoteletten zijn.

Bestrooi beide kanten met de resterende kruiden en serveer ze onmiddelijk.

Heerlijk met turks of marokkaans brood!

Casa Moro

Een persoonlijk verslag van de authentieke smaken uit Spanje en Marokko

De Spaanse en Marokkaanse recepten die Sam en Sam in Casa Moro hebben opgenomen, zijn vaak niet eerder gedocumenteerd en altijd authentiek.