Griekse knoflooksaus

De knoflooksaus van Vefa Alexiadou

  • 5-6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 2 aardappelen, ongeveer 200g totale gewicht, gekookt en gepeld
  • 50g broodkruim
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 5 eetlepels water
  • 120ml extra vergine olijfolie

Hak/pureer alle ingrediƫnten in een keukenmachine op gemiddelde snelheid voor 1-2 minuten, totdat alles glad en goed gemengd is. Als de saus te dik is, voeg dan wat meer water toe en pureer alles nog een keer. Herhaal dit tot de gewenste consistentie is bereikt.

Vefa's Kitchen

Vefa’s Kitchen is het gezaghebbende boek over de Griekse keuken. Meer dan 700 pagina's vol recepten en achtergrondinformatie over de Griekse keuken.

Vefa’s Kitchen is het gezaghebbende boek over de Griekse keuken. Meer dan 700 pagina's vol recepten en achtergrondinformatie over de Griekse keuken.