Gevulde courgettebloemen

Pluk de gele bloemen van de courgette ’s morgens vroeg, als de bloemen wijd openstaan, of koop zo’n feestelijk bosje bloemen op de markt. Trek met een pincetje de grote gele stamper eruit, want die is bitter.

  • 2 aardappelen, gekookt
  • handvol boontjes, gekookt
  • halve courgette, gekookt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels grana padano of parmezaanse kaas,
  • geraspt
  • snuf nootmuskaat
  • beetje gedroogde oregano
  • wat blaadjes basilicum, gehakt
  • zout, peper
  • eventueel 1 of 2 plakken fijngesneden mortadella
  • paneermeel

Maak een vulling van gekookte aardappelen, boontjes en  courgette, een ei, geraspte parmezaanse kaas, wat nootmuskaat, oregano, basilicum en peper en zout (het moet een pureeachtige massa worden). Doe er eventueel wat fijngesneden mortadella door.

Vul de bloemen heel voorzichtig met het mengsel; dit gaat erg handig met de spuitzak met een ongekarteld wijd mondstuk. Vouw de bloemen daarna en beetje dicht. Haal ze door een losgeklopt ei, daarna door het paneermeel en leg ze om en om in een lage platte ovenschaal.

Bak de bloemen in een warme oven (220 C) tot ze door en door warm en licht gekleurd zijn.

Vinazza

Vinazza: de maan, het land en het leven. Een kookboek uit het Italiaanse paradijsje Vinazza

Diane Lensink schrijft prettig, in Vinazza wordt je meegezogen in haar rijke en sfeervolle leven en haar heerlijke recepten.