Creoolse risotto van zeevruchten

Een creoolse risotto gebaseerd op zeevruchten. Verrassend door de parmazaanse kaas.

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 lente-uitjes
  • 6 blaadjes basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 sjalotten
  • 1/2 Spaanse peper
  • 400g gemengde zeevruchten, zoals kokkels, mosselen
  • en inktvis
  • 8 Middellandse garnalen
  • 1/2 theelepel saffraan
  • zout en zwarte peper
  • 1,5 liter visbouillion
  • 200g Arborio rijst
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 100g geraspte parmezaanse kaas

Pel de garnalen en maak ze schoon door de darmen en het kopje te verwijderen.

Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak de lente-uitjes, basilicum, knoflook, sjalot en chili rustig op een laag vuur voor 2 tot 3 minuten.

Meng de zeevruchten en de garnalen door de pan en voeg de saffraan toe. Meng alles goed. Breng het op smaak met zout en peper en voeg de visbouillion toe tot alles net onder staat. Kook dit alles nog 2 minuten.
Spoel de rijst in koud water om en voeg toe aan de pan. Kook alles op een zeer laag vuur nog 20 minuten, af en toe roeren. De rijst zal nu alle vocht opgenomen hebben.

De rijst moet nu romig zijn.Haal de risoto van het vuur en voeg het limoensap en crème fraîche.

Meng goed en serveer de risoto heet, bestrooid met Parmezaanse kaas.

De Creoolse Keuken

Het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen.