Sicilicious

Sicilicious brengt een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië

Cover van Sicilicious

In Sicilicious brengt Loes Janssen Miraglia de veelzijdige Siciliaanse keuken in kaart aan de hand van authentieke, streekgebonden recepten, informatie over regionale producten en mythologische, cultuurhistorische, religieuze en folkloristische verhalen.

De Siciliaanse keuken, met Griekse, Romeinse, Arabische, Spaanse en Scandinavische invloeden, is een gevarieerde keuken van tegenstellingen. Eenvoudige boerengerechten als Matarocco (West-Siciliaanse gazpacho) staan tegenover de aristocratische overdaad van Timballo di maccheroni (macaronipastei). Eeuwenoude recepten als Maccu (tuinbonenpuree uit het Romeinse tijdperk), Pasta con le sarde (pasta met sardines uit de tijd van de Arabische overheersing) worden afgewisseld met modernere recepten als Risotto con le fragole (aardbeienrisotto). Uiteraard biedt Sicilicious ook vele authentieke Siciliaanse familierecepten.

De verassend originele recepten (seizoensgebonden en met verse ingrediënten gemaakt), de achtergrondinformatie bij de gerechten of de ingrediënten, de drankadviezen en de zonnige fotografie maken Sicilicious tot een culinaire ontdekkingsreis door het verleden van het fascinerende Italiaanse eiland in het hart van het Middelandse Zeegebied.

Loes Janssen Miraglia woont al jaren op Sicilië. Zowel de teksten als de prachtige foto's zijn van haar hand.

€ 79,95

Levering via bol.com

  • ISBN: 9789061129387
  • Boek Gebonden
  • Pagina's: 240 pagina's
  • Jaar van uitgave: 2010