Over Worst

De auteurs van het spraakmakende Handboek voor de Vinex-jager zijn terug met een ode aan de worst.

Alle slagers geheimen ontrafeld in het ultieme lees-, kijken doe-boek voor iedere worst liefhebber en ambachtelijke doe-het-zelver. De auteurs van het spraakmakende Handboek voor de Vinex-jager zijn terug met een ode aan de worst.

Ze zijn ervan overtuigd dat hun obsessie voor eigenlijk alles dat ook maar een beetje op worst lijkt, niet alleen volkomen normaal maar zelfs heel erg mannelijk is. In de hoop dat andere mannen hun schroom laten varen en zich ook overgeven aan dit toppunt van culinaire vleesverwerking, hebben Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder al hun kennis over worsten bij elkaar gebracht. En dat is héél erg veel. Naast diepgaande lososche worstduiding levert het boek uitgebreide achtergrondinformatie en handige lijstjes: Welke worst moet je proeven op vakantie? En wat betekenen die E-nummers in je supermarktsalami?

Uiteraard bevat het boek ook talloze recepten om thuis zélf beroemde en ambachtelijke worsten te maken. Ten slotte komt ook de luie consument aan zijn trekken: achterin is de Supermarkt worstgids opgenomen, tot stand gekomen door een professionele jury die alle in de supermarkt verkrijgbare droge worsten heeft geproefd en beoordeeld. (En ja, dit was een zware opgave.)

Na lezing van dit boek:

  • Koopt u nooit meer een droge worst uit de supermarkt, behalve om te checken of de auteurs wel de waarheid spraken in onze supermarktworstgids, de worstconsumentenwijzer achterin dit meesterwerk
  • Weet u hoe u uw eigen worst moet maken; vers, gekookt, gedroogd, gerookt, beschimmeld, you name it. Bloedworst, dat ook.
  • Vult u zelf maar aan: wat hoopt u na lezing van dit boek wél of juist nóóit meer te doen?

€ 22,50

Levering via bol.com

  • ISBN: 9789048809912
  • Boek Gebonden
  • Pagina's: pagina's
  • Jaar van uitgave: 2011