Het Nieuwe Haagse Kookboek

Het Nieuwe Haagse Kookboek staat vol recepten, menu's en receptenleer van de Huishoudschool Laan van Meerdervoort Den Haag

Cover van Het Nieuwe Haagse Kookboek

Het Nieuwe Haagse Kookboek is een basiskookboek voor iedereen die zich de grondbeginselen van de kookkunst eigen wil maken.

Dit standaardkookboek bevat een uitgebreid scala aan recepten. Zowel eenvoudige als meer luxueuze recepten worden beschreven. Ook de ouderwetse Hollandse recepten hebben een duidelijke plaats behouden in dit het Haagse kookboek.

Daarnaast is er veel aandacht voor receptenleer, bereiding, keukentermen en meer.
Hoe kookt men aardappelen, braadt men vlees, fileert men vis? Op alle beginselen wordt een duidelijk antwoord gegeven. Hoe wordt een vleesbouillon getrokken of een roomsausje bereid? Het Nieuwe Haagse Kookboek legt het duidelijk uit.

Het boek is geschreven door (oud-)leraressen van de Huishoudschool Laan van Meerdervoort uit Den Haag en is inmiddels in 81ste druk. De eerste druk dateert al van 1943, en het lijkt er niet op dat het boek ooit uit de handel gaat.  Het maakt het een van de best verkochte kookboeken in Nederland.

 

€ 20,00

Levering via bol.com

  • ISBN: 9789021548975
  • Boek Gebonden
  • Pagina's: 462 pagina's
  • Jaar van uitgave: 1995