Potluck van catfish en mosselen

Stoof de ui en selder aan. Voeg de mosselen toe en kruid met laurier, tijm en peper.

Bevochtig de mosselen met het witbier. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de mosselen opengaan zijn ze bijna gaar. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden.

600 g catfish (meerval)
4 stengels selder
2 wortelen
1 preistengel
1 teentje look
een scheutje olijfolie
1 koffielepel kerriepoeder
1/2 koffielepel saffraan
2 dl room
150 g grijze garnalen
4 lente-uitjes
1/2 busseltje peterselie
1/2 citroen Voor de mosselen:
1 kg mosselen
1 ui, gesneden
2 flesjes witbier
2 selderstengels, gesneden
1 blaadje laurier
1 takje tijm
peper

Stoof de ui en selder aan. Voeg de mosselen toe en kruid met laurier, tijm en peper.

Bevochtig de mosselen met het witbier. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de mosselen opengaan zijn ze bijna gaar. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden.

Haal de mosselen uit de schelp en zeef het vocht.
Snij wortel, prei en selder in julienne. Plet het teentje look.

Stoof alles aan in olijfolie.

Voeg kerriepoeder en saffraan toe en laat even meestoven.

Blus af met het mosselvocht en voeg room toe. Laat even inkoken op een zacht vuurtje. Eigenlijk is dit een waterzooi van vis.

Portioneer de meerval in stukjes, kruid ze en pocheer ze in de waterzooi gedurende 3 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.

Snij de lente-uitjes en peterselie fijn en strooi over de waterzooi.

Voeg net voor het serveren de mosselen, garnalen en een beetje citroensap toe.

Kruid het geheel een laatste keer bij en serveer.

Plat préféré

Gebaseerd op 3 interessante peilers, een legendarisch persoon, een lievelingsgerecht en een nieuwsgierige kok, was het programma populair en is er nu gelukkig een boek van gemaakt

Jeroen Meus gaat op zoek naar de Plat Préféré van veertien bekende gezichten en neemt je mee op deze culturele en culinaire ontdekkingsreis.