Oesters in roomsaus

Een recept gebaseerd op het boekje \"Hoe een parel te maken\". Heerlijke oesters met room. Even gekookt in hun eigen vocht.

  • 1/2 kilo oesters
  • Het oestervocht
  • 2 deciliter ongeklopte slagroom
  • 4 (grote) eetlepels boter
  • selderijzout
  • peper

Breng de helft van het oestervocht aan de kook en schep met een lepel af en toe het schuim eraf. Voeg de room, de boter en zout en peper toe naar smaak.

Kook de oesters in de rest van het oestervocht voor ongeveer 5 minuten. De randen zullen een beetje omkrullen, voor oesters een teken dat ze gaar zijn.

Laat de oesters even uitlekken, breng ze hierna over naar de room.

Serveer direct.

Hoe een parel te maken

Een klein juweel over oesters. Over het liefdesleven, over de oester als afrodisiacum, over de parel en natuurlijk over oestergerechten.