Gegrilde of gebakken paprika

Heerlijk met ouzo of retsina. De spaanse peper geeft dit gerecht een lekker pittige smaak.

Gerechten als deze paprika´s smaken op de tweede dag nog veel beter dan direct.

  • 500g lange groene of rode paprika
  • 1 hete groene spaanse peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout

  • 120ml olijfolie
  • 4 eetlepels rodewijnazijn
  • 1/2 theelepel zout 
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Dijon mosterd 
  • Beetje peper

 

Voor de dressing: Doe de ingrediƫnten in een potje met deksel en schud het goed. Tot alles goed gemengd is.

Maak een snee in elke paprika zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het klaarmaken.

Grill de paprika boven houtskool of bak ze in olie, ongeveer om de 10 minuten keren totdat ze aan alle kanten bruin zijn.

Breng de paprika's over naar een diep bord, bedek ze met plasticfolie en laat staan ze een paar minuten afkoelen.

Terwijl ze nog een beetje warm zijn kun je ze ontdoen van hun velletjes. Hierna naar smaak bestrooien met wat zout en de olie-azijn dressing.

Vefa's Kitchen

Vefa’s Kitchen is het gezaghebbende boek over de Griekse keuken. Meer dan 700 pagina's vol recepten en achtergrondinformatie over de Griekse keuken.

Vefa’s Kitchen is het gezaghebbende boek over de Griekse keuken. Meer dan 700 pagina's vol recepten en achtergrondinformatie over de Griekse keuken.