Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging (24-uur)
  • Lage verzendkosten (max. € 0,99 per boek)
  • Alleen de beste boeken, dus altijd de juiste keuze

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > recepten

Alle recepten

Witlofsalade met feta, sinaasappel en walnoten

Een recept uit Moro Londen

Een salade van Sam & Sam Clark - het Moro koppeltje - uit hun laatste boek.

Tags: salade voorgerecht moro

Lees het hele recept

Griekse Knoflooksaus

Een recept uit Vefa's Kitchen

De knoflooksaus van Vefa Alexiadou :)

Tags: grieks saus knoflook knoflooksaus

Lees het hele recept

Faroce

Een recept uit De Creoolse Keuken

Deze stijl van avocadopuree is populair op het eiland Martinique.

Tags: feroce avocado puree kabeljauw

Lees het hele recept

Kip met Sichuan peper

Een recept uit Sichuan Cookery

Kip met Sichuan peper voor 4 personen.

Tags: kip sichuan peper

Lees het hele recept

Boeuf Bourguignon

Een recept uit French Provincial Cooking

Boeuf Bourguignon uit de Franse provincies.

Tags: Boeuf bourguignon frankrijk regionaal

Lees het hele recept

Aubergines met kikkererwten

Een recept uit Duizend-en-een smaken

Een gerecht a la Duizend-en-een Nacht, uit het boek Duizend-en-een Smaken. Echt arabisch en heel lekker met een beetje granaatappelsiroop.

Tags: hoofdgerecht aubergines arabisch

Lees het hele recept

Gefrituurde courgette bloemen

Een recept uit River Cafe Klassiek Italiaans Kookboek

Gefrituurde courgette bloemen uit het The River Cafe Classic Italian kookboek.
De ingredienten in dit recept zijn gebaseerd op 6 personen. Deze bloemen eet je met vrienden.

Tags: courgette frituren bloemen river cafe

Lees het hele recept

Salade van Krulandijvie met avocado en pancetta

Een recept uit Kook ze! Snel

Salade van Krulandijvie, lekker met avocado en pancetta. Het recept is voor personen en snel klaar, in 20 minuutjes.

Tags: salade andijvie kookze

Lees het hele recept

Boeuf Bourguignon

Een recept uit Mastering The Art of French Cooking

Er zijn veel verschillende versies van de Boeuf Bourguignon. Onderstaande is van Julia Child. Zorgvuldig gedaan en perfect op smaak, het is zeker een van de meest heerlijke rundvlees gerechten.

Tags: boeuf bourguignon julia child

Lees het hele recept

Hemelse Modder

Een recept uit Hemelse Modder

Hemelse modder voor 6 personen.

Tags: hemelse modder toetje nagerecht

Lees het hele recept

Limoncello (citroenlikeur)

Een recept uit Vinazza

Limoncello, een heerlijke mediterraanse citroenlikeur, kun je makkelijk zelf maken.

Tags: citroen likeur drank

Lees het hele recept

Vinaigrette met mosterd

Een recept uit The Dean & Deluca Cookbook

Deze vinaigrette maakt gebruik van mosterd, voor smaak en stabilisatie van het mengsel, waardoor een dikke vinaigrette ontstaat.

Tags: vinaigrette salade

Lees het hele recept

Zalmfilet met kaneel in een kardemom Saus

Een recept uit Dubai - New Arabian Cuisine

Heerlijke zalmfile uit het boek New Arabian Cuisine. Voor 4 personen, tijd: 30 minuten

Tags: zalm arabisch kaneel kardemom

Lees het hele recept

Sardinisch lamsvlees

Een recept uit L'Arte della cucina

Dit  lamsvleesrecept is een perfect eenpansgerecht. De ingredienten zijn voor 4 personen.

Tags: lam lamsvlees italiaans

Lees het hele recept

Caesar salade

Een recept uit Cuisine, 1000 klassiekers uit de Franse keuken

Caesar salade voor 4 personen, klaar in ongeveer 1,5 uur (waarvan 1 uur wachttijd)

Tags: caesar salade

Lees het hele recept

Bechamelsaus

Een recept uit Escoffier voor iedereen (Ma cuisine)

Een blanke bechamelsaus van escoffier. Let op, er zijn wat grote hoeveelheden gebruikt.

Tags: bechamelsaus escoffier cuisine

Lees het hele recept

Veloutésaus

Een recept uit Escoffier voor iedereen (Ma cuisine)

Dit is een basisrecept voor ongeveer een liter veloutésaus. Wissel het fond af om de smaak te wijzigen.

Tags: veloutesaus saus escoffier fond

Lees het hele recept

Minestronesoep

Een recept uit Keuken

Minestronesoep, gebaseerd op het recept van Nigella Lawson.
Let vooral op de pasta, die moet van goede kwaliteit zijn.

Tags: minestronesoep soep italiaans

Lees het hele recept

Mosselen in witte wijn met peterselie

Een recept uit Verse vis

Heerlijke mosselen in een saus van witte wijn, met lekker veel kruiden.

Tags: mosselen

Lees het hele recept

Echte jus van Gordon Ramsay

Een recept uit Ramsay's beste menu's

Heerlijke jus. Gebruik de braadsappen van het vlees waarvoor je de jus maakt om het geheel nog meer smaak te geven.

Tags: jus bijgerecht ramsey

Lees het hele recept

Tapas: Eieren met paprika en olijven

Een recept uit Het Tapasboek

Gehalveerde eieren, gevuld met geroosterde paprika, olijven en kappertjes. Het recept is goed voor 8 superlekkere tapas.

Tags: tapas hapje spaans

Lees het hele recept

Watermeloen met tomaat

Een recept uit Tapas

Een tapasgerechtje dat ik zelf als eerste uitprobeerde toen ik Tapas ontving was de combinatie van watermeloen met de zaadlijst van tomaat. Filets van tomaatzaad noemt Andres ze zelf.

Tags: tapas meloen tomaat

Lees het hele recept

Sate van garnalen, inktvis en courgettes

Een recept uit Bruce's Cookbook

Sate van garnalen, inktvis en courgettes voor 4 personen als hoofdgerecht. Of 8 personen als bijgerecht.

Tags: sate garnalen

Lees het hele recept

Soep van waterkers

Een recept uit The River Cottage Cook Book

Een lekkere frisse soep waarvan je de ingredienten grotendeels zelf bij elkaar kan zoeken.

Tags: soep waterkers

Lees het hele recept

Bieten gazpacho

Een recept uit Moro Londen

Het recept is makkelijk, het belangrijkste is de foodprocessor. Toch is het een heerlijk type Gazpacho, met bieten.

Tags: bieten gazpacho voorgerecht soep

Lees het hele recept

Ratatouille

Een recept uit Mastering The Art of French Cooking

Aubergine schotel met tomaten, uien, paprika en courgette

Tags: aubergine, ratatouille, franse, keuken, courgette

Lees het hele recept

Thaise groene curry

Een recept uit Thai Food

Heerlijke groene curry. Probeer ook eens de rode variant.

Tags: currypasta thais

Lees het hele recept

Champignonsalade

Een recept uit De Dikke Vegetarier

Een koude salade van champignons. Lekker als side dish of smaakmaker bij andere salades.

Tags: champignons salade

Lees het hele recept

Ketchup uit de River Cottage serie

Een recept uit The River Cottage Cook Book

Gebruik deze ketchup om hamburgers, worstjes of frietjes te begeleiden zoals je met iedere ketchup doet. Maar nu met het goede gevoel wat een eigen gemaakt saus je zal geven.

Tags: ketchup saus

Lees het hele recept

Speltbrood met Val-Dieu-kaas en warme appel-perenstroop

Een recept uit Raapsteeltje

Uit het boek Raapsteeltje van Simone Kroon.

Tags: lunch

Lees het hele recept

Lam Mechoui met komijn en paprikapoeder zout

Een recept uit Casa Moro

Lam Mechoui is een Marokkaanse manier om lamskoteletten klaar te maken. Een simpel recept met heerlijke kruiden.

Tags: lam lamskoteletten marokkaans moro

Lees het hele recept

Pastinaaksalade met dadels

Een recept uit Casa Moro

Deze Libanese salade is geconcentreerd, rijk en zoet. Een aanrader bij lamsvlees.

Tags: salade pastinaak dadels libanees

Lees het hele recept

Noedels met zeevruchten

Een recept uit 1080 Recepten

Een spaanse noedelsoep met zeevruchten. Een van de 1080 recepten uit het boek van Simone Ortega.

Tags: 1080 zeevruchten spaans noedels

Lees het hele recept

Oesters in roomsaus

Een recept uit Hoe een parel te maken

Een recept gebaseerd op het boekje "Hoe een parel te maken". Heerlijke oesters met room. Even gekookt in hun eigen vocht.

Tags: voorgerecht room oesters

Lees het hele recept

Aubergine salade met mint en gestoomde eieren

Een recept uit Thai Food

Yam makreua Yao is een veel geserveerde salade in Thailand. Deze versie is geinspireerd door David Thompson's Thai Food en wordt geserveerd met gestoomde ei.

Tags: thaise aubergine salade bijgerecht

Lees het hele recept

Bechamelsaus

Een recept uit Escoffier - Het Kookboek van de Klassieke Keuken

Bechamel is een echte basissaus. Deze versie, met een bruine roux en kalfsvlees, komt van Auguste Escoffier zelf.

Tags: bechamelsaus bechamel saus roux

Lees het hele recept

Fetadipsaus

Een recept uit Turquoise

Een simpele dipsaus voor tal van (vlees) gerechten.

Tags: feta arabisch midden-oosten Fetadipsaus saus dip

Lees het hele recept

Boudins Blancs de Paris

Een recept uit Worst pate

Een recept voor worst, Boudins Blancs de Paris uit het boekje Worst, Pate en andere charcuterie uit de Franse keuken. De uien die toegevoegd moeten worden zijn bijna gehalveerd van het originele recept. Dit komt de smaak zeer ten goede.

Tags: worst maken Frans Boudins Blancs

Lees het hele recept

Frittata van Paddestoelen

Een recept uit River Cafe Cookbook Green

Frittata met trompettes de mort en cantharellen uit het River Cafe Green boek.

Tags: paddestoelen gerecht

Lees het hele recept

Fusilli met courgette en boter

Een recept uit River Cafe Klassiek Italiaans Kookboek

Originele Italiaanse Fusilli pasta bereid met courgette en boter, uit het River Cafe Classic Italian Cookbook. Recept voor 4 personen.

Tags: italiaans pasta courgette

Lees het hele recept

Apfelstrudel met bramen (of bosbessen)

Een recept uit River Cafe Klassiek Italiaans Kookboek

Een heerlijk alternatief voor de bekende Apfelstrudel. Recept voor 8-10 stuks. De bramen ook gemengt worden met bosbessen.

Tags: apfelstrudel, bramen, appels, bosbessen

Lees het hele recept

Gefrituurde kip met karnemelk

Een recept uit Ad Hoc at Home

Als er een beter gebakken kip, heb ik nog niet geproefd. Eerst wordt de kip gepekeld, voor 12 uur in een kruid-citroen pekel, waardoor het vlees sappig blijft en een heerlijke smaak krijgt.
De bloem voor de korst is gekruid met knoflook en ui poeders, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. De korst is zeer krokant.

Tags: kip amerikaans drumsticks

Lees het hele recept

Taboule met abrikozen

Een recept uit Kook ze! Snel

Taboule met abrikozen. Een voorgerechtje uit het kookze boekje.

Tags: taboule abrikozen kookze couscous

Lees het hele recept

Crostini met mascarpone

Een recept uit Kook ze! Chic

Crostini met mascarpone uit Kookze - Chic.

Voor 6+ personen, in een kwartiertje klaar.

Tags: crostini mascarpone voorgerecht

Lees het hele recept

Chili con carne

Een recept uit Jamie's kookrevolutie

Chili con carne van Jamie Oliver.

Tags: Chili-con-carne hoofdgerecht mexicaans jamie-oliver

Lees het hele recept

Spaanse Knoflooksoep

Een recept uit Soepkalender

Spaanse knoflooksoep voor 10 personen (en met 10 tenen knoflook) uit de soepkalender.

Tags: knoflook soep soepkalender

Lees het hele recept

Courgettetorentjes met mozzarella en tomaat

Een recept uit Zelfgeoogst!

Courgettetorentjes met mozzarella en tomaat, lekker uit eigen tuin. (Met een beetje mozzeralla uit de winkel)

Tags: courgette salade

Lees het hele recept

Mosterdvinaigrette

Een recept uit The Naked Chef

Jamie zegt “mix together all the ingredients”, en daar heeft hij gelijk in. Er is alleen iets meer over te zeggen, je wilt immers een goede emulsie hebben.

Tags: vinaigrette salade mosterd

Lees het hele recept

Paella met kip en chorizo

Een recept uit Wereldgerechten

Was de rijst goed, laat hem uitlekken en zet hem opzij. Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de chorizo in dikke plakken...

Tags: paella kip chorizo

Lees het hele recept

Vinaigrette met wittewijnazijn

Een recept uit De Zilveren Lepel

De Zilveren Lepel is vrij beperkt qua vinaigrettes, maar geeft wel een standaard vinaigrette met witte wijnazijn.

Tags: vinaigrette witte wijnazijn

Lees het hele recept

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Een recept uit The River Cottage Cook Book

Heerlijke soep voor een warme zomeravond.

Tags: soep pompoen

Lees het hele recept

Aardappelpuree met mierikswortel

Een recept uit The River Cottage Cook Book

Aardappelpuree met mierikswortel volgens Hugh Fearnley Whittingstall.

Tags: aardappel mierikswortel

Lees het hele recept

Ierse brandnetelsoep

Een recept uit Groentekookboek

Brandnetelsoep uit Jane Grigson's Groentekookboek.

Tags: brandnetelsoep groente kruiden soep

Lees het hele recept

Octo vinaigrette

Een recept uit Momofuku

Deze dressing is eigenlijk ontworpen om de krachtige smaak van inktvis en zeewier bij te staan. Geen dressing voor een salade, daar is het te sterk voor. Maar wel heerlijk bij allerlei soorten vis en vlees.

Tags: dressing aziatisch

Lees het hele recept

Gevulde courgettebloemen

Een recept uit Vinazza

Pluk de gele bloemen van de courgette ’s morgens vroeg, als de bloemen wijd openstaan, of koop zo’n feestelijk bosje bloemen op de markt. Trek met een pincetje de grote gele stamper eruit, want die is bitter.

Tags: courgette bloemen voorgerecht amuze

Lees het hele recept

Zelf zuurdesembrood maken

Een recept uit Bread

Maak nu zelf je zuurdesembrood van begin tot eind met dit recept.

Tags: brood zuurdesem

Lees het hele recept

Salmorejosaus

Een recept uit Moro Londen

Een avocado salade met spaanse saus om met brood te eten

Tags: avocado saus salade voorgerecht

Lees het hele recept

Spaghetti all'amatriciana uit de Zilveren Lepel

Een recept uit De Zilveren Lepel

Een heerlijke Spaghetti all'amatriciana zoals beschreven in de zilveren lepel.

Tags: pasta spagetti amatriciana

Lees het hele recept

Spinaziesalade met champignons

Een recept uit De Zilveren Lepel

Een makkelijke maar lekkere salade van paddestoelen en rauwe spinazie.

Tags: spinazie salade

Lees het hele recept

Gegrilde of gebakken paprika

Een recept uit Vefa's Kitchen

Heerlijk met ouzo of retsina. De spaanse peper geeft dit gerecht een lekker pittige smaak.

Gerechten als deze paprika´s smaken op de tweede dag nog veel beter dan direct.

Tags: grieks paprika

Lees het hele recept

Tzatziki

Een recept uit Vefa's Kitchen

Griekse tzatziki, uitstekend met brood, groente-beignets, gehaktballen of rauwkost.

Tags: tzatziki

Lees het hele recept

Sandwich osseworst met tapenade en rucola

Een recept uit Raapsteeltje

Heerlijk broodje met osseworst (Amsterdamse!) voor tussendoor.

Tags: amsterdam regionaal lunch sandwich

Lees het hele recept

Pittige lamsspiesjes

Een recept uit De Creoolse Keuken

Lamsspiesjes, voor 4 personen

Tags: lam lamsvlees bbq lamsspies

Lees het hele recept

Creoolse risotto van zeevruchten

Een recept uit De Creoolse Keuken

Een creoolse risotto gebaseerd op zeevruchten. Verrassend door de parmazaanse kaas.

Tags: creools risotto zeevruchten

Lees het hele recept

Gebakken garnalen met kippenborst

Een recept uit De Creoolse Keuken

Een eigen intepretatie van de gebakken garnalen met kippenborst uit het boek "De Creoolse Keuken".

Tags: garnalen kip hoofdgerecht creools

Lees het hele recept

Rode curry van sint-jakobsschelpen (coquilles)

Een recept uit Thai Food

Deze curry met sint-jakobsschelpen heeft zelf een hele rustige smaak. Alles om de coquilles goed tot hun recht te laten komen.

Tags: curry thailand sint-jakobsschelpen coquilles

Lees het hele recept

Pittige soep van kokkels met pepers en limoen

Een recept uit Thai Food

Een pittige soep van kokkels met pepers en limoen gebaseerd op het boek Thai Food. De pepers en de vissaus zijn wat aangepast. Nog beter, naar mijn smaak ;-)

Tags: vissoep kokkels mosselen thailand

Lees het hele recept

Kalfsworst met truffel

Een recept uit Kook ze! Chic

Kalfsworst met truffel voor 4 personen. Klaar in ongeveer 1,5 uur.

Tags: worst vlees kalfsworst truffel

Lees het hele recept

Rijst - vissoep

Een recept uit Soepkalender

Een vissoep voor 4 personen. Lekker met wat dille en garnaaltjes.

Tags: soep vissoep soepkalender

Lees het hele recept

Uiensoep

Een recept uit Soepkalender

Uiensoep, dit recept is voldoende voor 4 personen.

Tags: uiensoep soep soepkalender

Lees het hele recept

Sopa de Ajo (knoflooksoep)

Een recept uit Moro

Een knoflooksoep uit het boek Moro. Een recept voor 4 personen, gebaseerd op het kookboek, maar met aanpassingen die ik persoonlijk lekkerder vind.

Tags: soep moro knoflook

Lees het hele recept

Gefrituurde courgettebloemen

Een recept uit Zelfgeoogst!

Ook de bloemen van de courgette kun je eten. Zelf Geoogst geeft hier een lekker receptje voor. Eventueel kun je de bloemen ook vullen, met courgette, bijvoorbeeld.

Tags: courgette voorgerecht

Lees het hele recept

Marinade voor vlees

Een recept uit Het Nieuwe Haagse Kookboek

Het doel van marineren is het vlees een andere smaak te geven, het malser te maken en vlees dat niet dadelijk kan worden gebruikt enige dagen houdbaar te maken.

Allerlei soorten vlees kunnen worden gemarineerd, bijv. lamsrug, varkensfricandeau, runderlappen, wildhaas, reevlees, marcassin (jong wild zwijn).

Voor een marinade voor vlees of wild kan men verschillende samenstellingen nemen, dit voorbeeld komt uit het Haagse Kookboek, druk 43.

Tags: marinade marineren vlees

Lees het hele recept

Makreel in vijgenblad

Een recept uit Vinazza

Het recept Sgombro in cartoccio, heerlijke makreelpakketjes van de barbeque. Uit het kookboek Vinazza.

Tags: bbq makreel vijgenblad vis

Lees het hele recept

Tiramisu

Een recept uit Vinazza

Tiramisu uit Vinazza. Dit recept is goed voor ongeveer 8 - 10 personen.

Tags: Tiramisu nagerecht

Lees het hele recept

Couscoussalade met verse kruiden en granaatappel

Een recept uit Arabia

Een recept uit het eerdere boek van Merijn Tol. Het boekje - oranjebloesem - is niet meer verkrijgbaar maar dit recept moet iedereen toch zeker proberen. Couscoussalade voor 10 personen

Tags: salade couscous

Lees het hele recept

Bietentaartje met geitenmousse

Een recept uit Topkoks voor Thuiskoks 4

Een recept van Luke Dale Roberts van restaurant La Colombe. De ingrediënten zijn voor 10 taartjes.

Tags: taart bieten mousse bietentaart

Lees het hele recept

Potluck van catfish en mosselen

Een recept uit Plat préféré

Stoof de ui en selder aan. Voeg de mosselen toe en kruid met laurier, tijm en peper.

Bevochtig de mosselen met het witbier. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de mosselen opengaan zijn ze bijna gaar. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden.

Tags: catfish mosselen

Lees het hele recept

Paddestoelensoep

Een recept uit Paddestoelen uit de keuken van Carluccio

Een paddestoelensoep om je van de herfst te laten genieten.

Tags: paddestoelen soep paddestoelensoep

Lees het hele recept

Stoofpot met rundvlees en aubergines

Een recept uit Mevrouw Kookboek uit Iran

Pel en snipper de uien, verwarm de 2 eetlepels olie of boter in een pan  en bak 1/3 van de ui langzaam goudbruin.
Was de gele spliterwten en...

Tags: stoofvlees stoofpot aubergine iraans iranees

Lees het hele recept

Indiaas brood: chapatties

Een recept uit India

Meng alle ingredienten tot een egaal deeg en laat dit ongeveer een half uur rusten. Maak bolletjes...

Tags: chapatti indiaas brood india

Lees het hele recept

Spagheti met kreeft, mosselen en gember

Een recept uit Bocca

Een Siciliaans pastarecept met de heerlijke smaak van de Italiaanse kust.

Tags: spagetti pasta bocca

Lees het hele recept