Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch
Je bent hier: home > Jane Grigson > Groentekookboek > recepten > Ierse brandnetelsoep
Ierse brandnetelsoep
Brandnetelsoep uit Jane Grigson's Groentekookboek.
l liter water
1/2 liter melk
3 blokjes groentebouillion
30 gr boter;
30 gr geplette haver;
1 pannetje jonge brandnetels, alleen de topjes
3 theelepel peterselie
Peper & zout naar smaak
Breng de melk en het water met de klont boter en de bouillionblokjes aan de kook. Voeg de geplette haver toe en roer alles goed door.
Als de bouillion weer kookt de brandnetels, peper en zout erbij doen.
Doe het deksel op de pan en laat alles een half uur doorkoken op laag vuur. Roer er af en toe doorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout. Doe de vers gehakte peterselie erbij, en direct serveren.
Alle recepten uit Groentekookboek
Groentekookboek

Een klassieke handleiding voor het kiezen en bereiden van groenten, boordevol verleidelijke en inspirerende ideeën.
- Auteur: Jane Grigson
- Hardcover
- In het Nederlands geschreven
- 1e editie, 2002
Meer recepten: