Tzatziki

Griekse tzatziki, uitstekend met brood, groente-beignets, gehaktballen of rauwkost.

  • 750ml yoghurt
  • 1 lange, dunne komkommer, geschild en fijngehakt
  • 3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels fijngehakte verse dille

Stop een kaasdoek in een vergiet en lepel hier de yoghurt in.Laat de yoghurt uitlekken boven een kom in de koelkast voor ongeveer 6 uur.

Breng de yoghurt die in de zeef achterblijft over naar een kom. Roer hier de fijngesneden komkommer, knoflook, zout en olie doorheen. Dek de tzatziki af en laat het een beetje koelen voor het te serveren.

Serveer in een ondiepe schaal en bestrooid de tzatziki met wat dille.

Vefa's Kitchen

Vefa’s Kitchen is het gezaghebbende boek over de Griekse keuken. Meer dan 700 pagina's vol recepten en achtergrondinformatie over de Griekse keuken.

Vefa’s Kitchen is het gezaghebbende boek over de Griekse keuken. Meer dan 700 pagina's vol recepten en achtergrondinformatie over de Griekse keuken.