Sate van garnalen, inktvis en courgettes

Sate van garnalen, inktvis en courgettes voor 4 personen als hoofdgerecht. Of 8 personen als bijgerecht.

Voor de Sate:

2 grote courgettes
zout
8 verse baby-inktvis, die elk een niet langer dan 10 cm, schoonmaak door de visboer
12 grote, rauwe garnalen
1 citroen

Voor de saus:

6 grote rijpe pruimtomaten, geblancheerd en gevild (zie pagina 201)
2 grote sjalotten, gepeld en fijngehakt
1 teentje knoflook, gepeld en gehakt
zout en versgemalen zwarte peper
je beste olijfolie
Een klein bosje verse basilicum, blaadjes geplukt en gescheurd

Snijd de courgettes in de lengte in 2mm dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met zout en laat ze ongeveer een half uur in een vergiet liggen om het vocht eruit te laten.
Snijd de pruimtomaten in kleine blokjes en voeg dit met de sjalotjes in een mengkom. Voeg de knoflook toe en breng het op smaak met zout en peper.
Voeg hierbij een flinke scheut olijfolie en de basilicumblaadjes.

Dep de courgettes droog op keukenpapier en maakt er rolletjes van. De inktvisjes worden een keer dubbelgevouwen. Rijg nu de garnalen, inktvis en courgettes om en om aan de prikkertjes.
Kruid de sates met zout en peper vlak voor het grillen op de barbeque. Plaats ze zonder olie op de barbecue en bak ze ongeveer 5 minuten.
Leg ze op een bord en besprenkel de stokjes met olijfolie en citroensap.

Serveer met de saus.

Bruce's Cookbook

Bruce's Cookbook bevat de tijdloze en eerlijke keuken van het Michelinster-restaurant Chez Bruce. Veel klassieke Europese recepten van chefkok Bruce Poole.