Caesar salade

Caesar salade voor 4 personen, klaar in ongeveer 1,5 uur (waarvan 1 uur wachttijd)

4 eieren
2 sneden witbrood
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 krop Romeinse sla
6 ansjovisfilets op olie
50 g geraspte Parmezaanse kaas
voor de vinaigrette
1 eetlepel azijn
4 eetlepels olie
1 teentje knoflook

De Vinaigrette:

Maak de vinaigrette 1 uur voor gebruik aan in een slakom. Voeg een geplette teen knoflook toe en laat de smaak intrekken.

De eieren:

Kook de eieren kort, 3 tot 4 minuten, zodat ze van binnen nog zacht zijn.

Voor de croutons:

Wrijf het brood in met een teen knoflook. Snijd het brood met een groot mes in kleine blokjes. Doe een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de blokjes brood goudbruin op hoog vuur.

Tenslotte:

Verwijder de teen knoflook uit de vinaigrette. Leg de in stukken gesneden slabladen op de dressing. Leg daarop de gehalveerde eieren en de ansjovisfilets. Strooi de croutons en de Parmezaanse kaas erover. Meng de salade en serveer het direct.

Cuisine, 1000 klassiekers uit de Franse keuken

Het ultime boek over de Franse keuken

Deze kookbijbel brengt u duizend bekende Franse gerechten, stuk voor stuk klassiekers van de rijke Franse culinaire traditie.