Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Merijn Tol > Arabia > recepten > Couscoussalade met verse kruiden en granaatappel

Couscoussalade met verse kruiden en granaatappel


Een recept uit het eerdere boek van Merijn Tol. Het boekje - oranjebloesem - is niet meer verkrijgbaar maar dit recept moet iedereen toch zeker proberen. Couscoussalade voor 10 personen

  • 100 g abrikozen
  • 500 g coucous
  • 75 g pistachenoten
  • 75 g amandelen
  • 1 dl notenolie zoals arganolie
  • zout & peper
  • 3 handjes peterselie
  • 3 handjes koriander
  • 2 handjes munt
  • 2 handjes basilicum
  • 1 granaatappel
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl venkelzaad

Snij de abrikoos fijn, hak de pistache en amandelen fijn. De granaatappel even loshalen en alle wit verwijderen.

Het karwijzaad en de venkelzaadjes moeten even in een pan wat warm gemaakt worden.

Daarna kan alles gewoon door de couscous, maar vergeet niet een beetje als garnering te bewaren voor eroverheen.

Heerlijk, en het ziet er fantastisch uit met de kleuren rood en groen.

Door username op 18 mei 2010.

Bladeren door de recepten: salade couscous

Alle recepten uit Arabia

Arabia

Kookboek Arabia

Ruim 90 verrassende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld.

  • Auteur: Merijn Tol
  • Hardcover
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e editie, 2008
€ 29,95

Meer recepten: