Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Editors van Phaidon Press > De Zilveren Lepel > recepten > Spinaziesalade met champignons

Spinaziesalade met champignons


Een makkelijke maar lekkere salade van paddestoelen en rauwe spinazie.

  • sap van 1 citroen, gezeefd
  • 150 g kleine champignons
  • 1 krop sla
  • 300 g jonge spinazie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel dijonmosterd

Snij de champignons in in dunne plakjes.

Vul een kleine kom half met water en pers een halve citroen hierboven uit. Voeg nu de champignons - of andere paddestoelen zoals portebella's of kastanjechampignons - toe.

Scheur de slablaadjes in stukken en doe ze samen met de spinazie in een slakom. Dikke nerven of stelen aan de spinazie moeten even verwijderd worden. Giet de champignons af en voeg ze eveneens toe.

Klop een royale mespunt zout, extra vergine olijfolie, een beetje mosterd het sap van een halve citroen door elkaar. Giet deze saus over de spinaziesalade en meng alles voorzichtig door elkaar.

Door username op 1 september 2009.

Bladeren door de recepten: spinazie salade

Alle recepten uit De Zilveren Lepel

De Zilveren Lepel

Kookboek De Zilveren Lepel

De Italiaanse kookbijbel, Il cucchiaio d'argento, is 50 jaar na verschijnen eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar.

€ 45,00

Dit boek is niet (meer) leverbaar

Meer recepten: