Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Vefa Alexiadou > Vefa's Kitchen > recepten > Tzatziki

Tzatziki


Griekse tzatziki, uitstekend met brood, groente-beignets, gehaktballen of rauwkost.

  • 750ml yoghurt
  • 1 lange, dunne komkommer, geschild en fijngehakt
  • 3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels fijngehakte verse dille

Stop een kaasdoek in een vergiet en lepel hier de yoghurt in.Laat de yoghurt uitlekken boven een kom in de koelkast voor ongeveer 6 uur.

Breng de yoghurt die in de zeef achterblijft over naar een kom. Roer hier de fijngesneden komkommer, knoflook, zout en olie doorheen. Dek de tzatziki af en laat het een beetje koelen voor het te serveren.

Serveer in een ondiepe schaal en bestrooid de tzatziki met wat dille.

Door username op 1 september 2009.

Bladeren door de recepten: tzatziki

Alle recepten uit Vefa's Kitchen

Vefa's Kitchen

Kookboek Vefa's Kitchen

Vefa’s Kitchen is het gezaghebbende boek over de Griekse keuken. Meer dan 700 pagina's vol recepten en achtergrondinformatie over de Griekse keuken.

  • Auteur: Vefa Alexiadou
  • Hardcover
  • In het Engels geschreven
  • e editie, 2009
€ 47,95

Meer recepten: