Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Vefa Alexiadou > Vefa's Kitchen > recepten > Gegrilde of gebakken paprika

Gegrilde of gebakken paprika


Heerlijk met ouzo of retsina. De spaanse peper geeft dit gerecht een lekker pittige smaak.

Gerechten als deze paprika´s smaken op de tweede dag nog veel beter dan direct.

  • 500g lange groene of rode paprika
  • 1 hete groene spaanse peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout

  • 120ml olijfolie
  • 4 eetlepels rodewijnazijn
  • 1/2 theelepel zout 
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Dijon mosterd 
  • Beetje peper

 

Voor de dressing: Doe de ingrediënten in een potje met deksel en schud het goed. Tot alles goed gemengd is.

Maak een snee in elke paprika zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het klaarmaken.

Grill de paprika boven houtskool of bak ze in olie, ongeveer om de 10 minuten keren totdat ze aan alle kanten bruin zijn.

Breng de paprika's over naar een diep bord, bedek ze met plasticfolie en laat staan ze een paar minuten afkoelen.

Terwijl ze nog een beetje warm zijn kun je ze ontdoen van hun velletjes. Hierna naar smaak bestrooien met wat zout en de olie-azijn dressing.

Door username op 1 september 2009.

Bladeren door de recepten: grieks paprika

Alle recepten uit Vefa's Kitchen

Vefa's Kitchen

Kookboek Vefa's Kitchen

Vefa’s Kitchen is het gezaghebbende boek over de Griekse keuken. Meer dan 700 pagina's vol recepten en achtergrondinformatie over de Griekse keuken.

  • Auteur: Vefa Alexiadou
  • Hardcover
  • In het Engels geschreven
  • e editie, 2009
€ 47,95

Meer recepten: