Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Auguste Escoffier > Escoffier voor iedereen (Ma cuisine) > recepten > Bechamelsaus

Bechamelsaus

 (Gebaseerd op 1 stem)

Een blanke bechamelsaus van escoffier. Let op, er zijn wat grote hoeveelheden gebruikt.

  • 300 g blanke roux
  • 2,5 liter volle melk
  • Peper en zout
  • muskaatnoot

Maak eerst de roux. Laat het niet aanbranden omdat je dan een bruine roux krijgt. Hierna beetje bij beetje de melk bij de roux doen en continue met een klopper of garde de melk er doorheen roeren totdat alle melk erin is en het aan de kook komt.

Nu op smaak brengen met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Bij goed roeren ontstaan er geen klontjes in de bechamelsaus, als het toch gebeurd dan kan de saus door een zeef worden gehaald, dit haalt de klontjes eruit.

Door username op 6 juli 2010.

Bladeren door de recepten: bechamelsaus escoffier cuisine

Alle recepten uit Escoffier voor iedereen (Ma cuisine)

Escoffier voor iedereen (Ma cuisine)

Kookboek Escoffier voor iedereen (Ma cuisine)

Ma Cuisine is het boek van Auguste Escoffier, geschreven voor de amateurkok. Een standaardwerk met een totaaloverzicht van de klassieke Franse keuken.

€ 29,95

Meer recepten: