Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > David Stevens > Bread > recepten > Zelf zuurdesembrood maken

Zelf zuurdesembrood maken

 (Gebaseerd op 2 stemmen)

Maak nu zelf je zuurdesembrood van begin tot eind met dit recept.

Voor de zuurdesem

Ca 125 gram volkoren tarwemeel
Water

Voor de broodmix

400 gram volkorenmeel
300 gram tarwebloem
420 ml water

Maak eerst de zuurdesem.

Meng in een kom 25 gram tarwemeel met 50 milliliter water. Roer deze mix goed en dek het af. Het zuurdesem moet enkele dagen op een plek van boven de 20 graden staan. Drie keer per dag moet het even doorgeroerd worden. Na 4 dagen is de zuurdesem klaar.

Mix alle ingrediënten goed en maak hiervan een deeg. Aan dit deeg wordt 70 gram zuurdesem toegevoegd. Ongeveer een tiende van het gewicht bestaat nu uit het zuurdesem. Voeg wat zout, suiker een vetstof toe zoals boter en olie.

Laat het zuurdesemdeeg nu rustig rijzen in een bakblik. Als het ongeveer 2 keer in omvang is gegroeid kan het worden gebakken in een oven op 220 graden.

Door username op 16 juli 2010.

Bladeren door de recepten: brood zuurdesem

Alle recepten uit Bread

Bread

Kookboek Bread

Een handboek met een missie: mensen inspireren zelf brood te bakken en de kant-en-gesneden fabrieksbroden te verlaten.

  • Auteur: David Stevens
  • Hardcover
  • In het Engels geschreven
  • e editie, 2009
€ 20,95

Meer recepten: