Witlofsalade met feta, sinaasappel en walnoten

Een salade van Sam & Sam Clark - het Moro koppeltje - uit hun laatste boek.

  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 2 grote sinaasappels of 3 bloedsinaasappels
  • 3 struikjes witlof
  • 20 g verse bladpeterselie
  • 1 eetlepel verse oreganoblaadjes
  • ½ kleine rode ui
  • 100 g feta
  • 150 g walnotenhelften
  • 50 g zwarte olijven

Snij de ui in zo dun mogelijke ringen en hak de peterselie en oregano grof. De witlof mag ook in stukjes, de sinaasappels kun je mooi na het pellen in 1 cm dikke schijfjes snijden.

Klop een dressing met olie en azijn en een beetje zout en peper.

Snijd met een klein scherp mes, bij voorkeur gekarteld, de schil en alle witte onderschil van de sinaasappels.

Leg de schijven (bloed)sinaasappel in een sla-kom. Voeg de gesneden witlof toe met de ui en de grofgehakte kruiden. Schenk de dressing erdoor en meng alles goed door elkaar zodat de dressing zich goed verspreid.

Verkruimel de feta erover en strooi er de walnoten en olijven over.

Moro Londen

Mediterrane ontmoetingen in een Londonse volkstuin

Sam & Sam Clark bereiden weer fantastische recepten in Moro Londen. Veel recepten komen uit de Mediterraanse keuken.