Bieten gazpacho

Het recept is makkelijk, het belangrijkste is de foodprocessor. Toch is het een heerlijk type Gazpacho, met bieten.

  • 750 g zoete tomaten
  • 350 g ongekookte bietjes
  • 1 groene paprika
  • drie kwart van een grote komkommer
  • 1 volle eetlepel ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes oudbakken witbrood, zonder korst
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2½ eetlepels extra vergine olijfolie

Het recept is makkelijk, het belangrijkste is de foodprocessor. Toch is het een heerlijk type Gazpacho, met bieten.

Pureer met een blender of foodprocessor alle groenten met de knoflook, een beetje zout en het brood tot het erg fijn is. Laat de foodprocessor rustig een paar minuutjes draaien.

Roer drie kwart van de bietenpuree door een fijne zeef om hem nog gladder te krijgen. Meng de gezeefde en ongezeefde puree in een kom en breng de soep op smaak met de azijn, de olie en wat zout en zwarte peper.

Zet de soep een paar uur in de koelkast om koud te worden, proef of de smaak goed is en serveer hem besprenkeld met nog een beetje goede extra vergine olijfolie.

Moro Londen

Mediterrane ontmoetingen in een Londonse volkstuin

Sam & Sam Clark bereiden weer fantastische recepten in Moro Londen. Veel recepten komen uit de Mediterraanse keuken.