Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Jamie Oliver > The Naked Chef > recepten > Mosterdvinaigrette

Mosterdvinaigrette

 (Gebaseerd op 1 stem)

Jamie zegt “mix together all the ingredients”, en daar heeft hij gelijk in. Er is alleen iets meer over te zeggen, je wilt immers een goede emulsie hebben.

1 eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels Balsamico azijn
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper

Doe de mosterd en de balsamico zijn in een schaaltje en mix het rustig met een vork door elkaar. En voeg zout en peper naar smaak toe.

Voeg nu een heel dun straaltje olie toe, terwijl je nu krachtig klopt met je vork. De mosterd moet de olie absorberen. Als de olie begint te bundelen, wacht dan even met de olie en roer totdat het weer een egale emulsie is.

 

Door username op 12 mei 2010.

Bladeren door de recepten: vinaigrette salade mosterd

Alle recepten uit The Naked Chef

The Naked Chef

Kookboek The Naked Chef

Het eerste boek van Jamie Oliver. In The Naked Chef staan meer dan alleen verrassende recepten, het leert je koken vanaf de basis.

  • Auteur: Jamie Oliver
  • Paperback
  • In het Nederlands geschreven
  • 35e editie, 2008
€ 19,95

Dit boek is niet (meer) leverbaar

Meer recepten: