Spaanse knoflooksoep

Spaanse knoflooksoep voor 10 personen (en met 10 tenen knoflook) uit de soepkalender.

  • olijfolie
  • 200 g spekjes
  • 10 tenen knoflook
  • 1-2 el (milde) paprikapoeder
  • 500 ml rode wijn
  • 2½ l ossenstaartbouillon
  • sojasaus

Een ruime scheut olijfolie in een koekenpan doen, spekjes voorzichtig fruiten.

Minstens 10 knoflooktenen persen (afhankelijk van de grootte van de tenen. Voor de liefhebber kan er wel een heel bolletje in de soep!). Knoflook meefruiten, pas op voor verbranden.

Paprikapoeder erbij en ook dat meefruiten. Zo krijgt de soep straks een mooie rode
kleur. Dan de wijn en bouillon erbij en nog een uurtje of langer heel zachtjes laten pruttelen. Naar smaak sojasaus erbij doen.

Tip: Het lekkerst is het als je de soep koud laat worden en later weer voorzichtig opwarmt. Je kunt hem dus heel goed een dag van tevoren maken.

Soepkalender

Stiliste Anya van de Wetering bundelde haar favoriete recepten én die van familie en vrienden in deze kalender; voor iedere dag een soep.