Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Diane Lensink > Vinazza > recepten > Gevulde courgettebloemen

Gevulde courgettebloemen

 (Gebaseerd op 1 stem)

Pluk de gele bloemen van de courgette ’s morgens vroeg, als de bloemen wijd openstaan, of koop zo’n feestelijk bosje bloemen op de markt. Trek met een pincetje de grote gele stamper eruit, want die is bitter.

  • 2 aardappelen, gekookt
  • handvol boontjes, gekookt
  • halve courgette, gekookt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels grana padano of parmezaanse kaas,
  • geraspt
  • snuf nootmuskaat
  • beetje gedroogde oregano
  • wat blaadjes basilicum, gehakt
  • zout, peper
  • eventueel 1 of 2 plakken fijngesneden mortadella
  • paneermeel

Maak een vulling van gekookte aardappelen, boontjes en  courgette, een ei, geraspte parmezaanse kaas, wat nootmuskaat, oregano, basilicum en peper en zout (het moet een pureeachtige massa worden). Doe er eventueel wat fijngesneden mortadella door.

Vul de bloemen heel voorzichtig met het mengsel; dit gaat erg handig met de spuitzak met een ongekarteld wijd mondstuk. Vouw de bloemen daarna en beetje dicht. Haal ze door een losgeklopt ei, daarna door het paneermeel en leg ze om en om in een lage platte ovenschaal.

Bak de bloemen in een warme oven (220 C) tot ze door en door warm en licht gekleurd zijn.

Door username op 12 april 2010.

Bladeren door de recepten: courgette bloemen voorgerecht amuze

Alle recepten uit Vinazza

Vinazza

Kookboek Vinazza

Diane Lensink schrijft prettig, in Vinazza wordt je meegezogen in haar rijke en sfeervolle leven en haar heerlijke recepten.

  • Auteur: Diane Lensink
  • Hardcover
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e editie, 2009
€ 24,95

Dit boek is niet (meer) leverbaar

Meer recepten: