Aardappelpuree met mierikswortel

Aardappelpuree met mierikswortel volgens Hugh Fearnley Whittingstall.

  • aardappelen
  • zout
  • boter
  • melk
  • 2 el vers geraspte mierikswortel root

Kook de aardappels in de schil in water met zout. Gebruik wat meer zout dan normaal.

Verwarm melk en boter in een pan en voeg 2 eetlepels vers geraspte mierikswortel toe. Laat dit vervolgens met een deksel ongeveer een half uur pruttelen.

3. Wanneer de aardappels goed gaar zijn, giet ze dan in een vergiet en laat ze nog even nastomen. Als ze iets afgekoeld zijn gaat de schil er gemakkelijk af, je kan dit gewoon met je vingers doen.

Prak de aardappelen grof met een vork en laat ze nog even afstomen zodat er nog meer vocht verdwijnt.

Na een paar minuten kunnen de aardappelen gezeefd worden in de pan met melk en boter. Klop dit tot een mooie gladde massa.

The River Cottage Cook Book

Het eerste boek uit de serie van Hugh Fearnley-Whittingstall. De boeken zijn gebaseerd op de River Cottage serie van de BBC.