Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Heerlijke soep voor een warme zomeravond.

  • 1 kg pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aardappel
  • 1 l groente- (of kippen)bouillon
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl gemalen kaneel
  • mespuntje gedroogde chilivlokken
  • 3 flinke el verse koriander
  • peper en zout

Schil de pompoen, verwijder de pitten, snijd ze in blokken van ca 3 cm en meng ze 2 el olijfolie, peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
Rooster de blokken pompoen ca 60 minuten in een oven van 220 graden tot ze heel zacht zijn en al beginnen te kleuren.
Snipper de ui fijn en bak deze met wat zout in de rest van de olijfolie op laag vuur. Voeg na 15 minuten de chilivlokken, kaneel en de fijngehakte knoflook er kort bij.
Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes en laat deze nog eens 5 minuten meegaren.
Voeg dan de geroosterde pompoen en de warme bouillon erbij en breng aan de kook en laat koken tot de aardappel gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
Garneer met de gehakte koriander.

The River Cottage Cook Book

Het eerste boek uit de serie van Hugh Fearnley-Whittingstall. De boeken zijn gebaseerd op de River Cottage serie van de BBC.