Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Bier > Paul Spapens > Bier in alle eeuwigheid

Bier in alle eeuwigheid

125 jaar trappistenbrouwerij Koningshoeven 1884-2009

  • Auteur: Paul Spapens
  • Paperback, 208 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2009
  • Uitgeverij: Stads Foto & Ontwerp
  • ISBN 13: 9789460320088
€ 24,95

Levering via bol.com

Beschrijving Bier in alle eeuwigheid

Bier in alle eeuwigheidBoek over 125 jaar Tilburgse trappistenbouwerij TILBURG - Hans Wiegel, voorzitter van het Centraal Brouwerij Kantoor, neemt vrijdagmiddag 18 december het eerste exemplaar in ontvangst van ¿Bier in alle eeuwigheid¿, het boek over het 125-jarig bestaan van trappistenbrouwerij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Tilburg (Berkel-Enschot). Paul Spapens tekende de kleurrijke geschiedenis op van de enige trappistenbrouwerij van Nederland. Jan Stads en John Kraijenbrink maakten de actuele foto¿s en maakten een selectie uit het historische beeldmateriaal, dat voor een groot deel nog nooit eerder is gepubliceerd. Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven dateert van 1881. De trappisten moeten zoveel mogelijk in eigen onderhoud voorzien. De boerderij die de monniken hadden op het voormalig domein van Koning Willem II leverde veel te weinig op. Daarom werd er een brouwerij ingericht als alternatieve bron van bestaan. In dat opzicht is de brouwerij altijd uiterst belangrijk geweest voor de abdij.Met veel vallen en opstaan hebben de monniken de brouwerij geëxploiteerd. In de jaren dertig van de vorige eeuw bouwden ze de trappistinnenabdij van Berkel-Enschot. Om deze abdij te kunnen bekostigen, werd de bierproductie fiks opgevoerd. Toen de abdij er eenmaal stond, vond de abt dat de productie weer naar beneden moest. Hij zette letterlijk een rode streep door de helft van het klantenbestand (toen rond de 400 caféhouders). Na de Tweede Wereldoorlog ging het zo goed met de brouwerij dat de monniken het niet meer konden behappen. Ze gingen in zee met Stella Artois. Dit avontuur betekende op een haar na de ondergang van de enige Nederlandse Trappistenbrouwerij. In 1980 begonnen de monniken weer voor zichzelf. Sindsdien brouwen ze het bovengistend bier La Trappe. Daarmee hebben ze tot op de dag van vandaag veel succes in binnen- en buitenland.

Gerelateerde boeken:

On the Line On the Line

Het boek over Eric Ripert en zijn restaurant Le Bernardin. Le Bernardin is al jaren het hoogstgewaardeerde visrestaurant uit New York.


Lees verder
Jamie does... Jamie does...

Een kookboek van Jamie Oliver over 6 verschillende landen, klassiekers uit de streek worden afgewisseld met gerechten die Jamie onderweg leert.


Lees verder
Topkoks voor Thuiskoks 3 Topkoks voor Thuiskoks 3

In een handomdraai een gerecht van restaurant El Bulli, Sergio Herman of Ramon Beuk op tafel zetten? Dat kan met Topkoks voor Thuiskoks 3.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Paul Spapens
  • Redactie: Middelkoop, Marieke
  • Vertaler(s): Hurk, Jan van de
  • Illustrator(s): Stads, Jan / Kraijenbrink, John
  • ISBN 13: 9789460320088
  • Gewicht: 1459 gram
  • Afmeting: 23 x 245 x 305 mm