Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Bier > Paul Spapens > Bier in alle eeuwigheid

Bier in alle eeuwigheid

125 jaar trappistenbrouwerij Koningshoeven 1884-2009

  • Auteur: Paul Spapens
  • Paperback, 208 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2009
  • Uitgeverij: Stads Foto & Ontwerp
  • ISBN 13: 9789460320088
€ 24,95

Levering via bol.com

Beschrijving Bier in alle eeuwigheid

Bier in alle eeuwigheidBoek over 125 jaar Tilburgse trappistenbouwerij TILBURG - Hans Wiegel, voorzitter van het Centraal Brouwerij Kantoor, neemt vrijdagmiddag 18 december het eerste exemplaar in ontvangst van ¿Bier in alle eeuwigheid¿, het boek over het 125-jarig bestaan van trappistenbrouwerij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Tilburg (Berkel-Enschot). Paul Spapens tekende de kleurrijke geschiedenis op van de enige trappistenbrouwerij van Nederland. Jan Stads en John Kraijenbrink maakten de actuele foto¿s en maakten een selectie uit het historische beeldmateriaal, dat voor een groot deel nog nooit eerder is gepubliceerd. Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven dateert van 1881. De trappisten moeten zoveel mogelijk in eigen onderhoud voorzien. De boerderij die de monniken hadden op het voormalig domein van Koning Willem II leverde veel te weinig op. Daarom werd er een brouwerij ingericht als alternatieve bron van bestaan. In dat opzicht is de brouwerij altijd uiterst belangrijk geweest voor de abdij.Met veel vallen en opstaan hebben de monniken de brouwerij geëxploiteerd. In de jaren dertig van de vorige eeuw bouwden ze de trappistinnenabdij van Berkel-Enschot. Om deze abdij te kunnen bekostigen, werd de bierproductie fiks opgevoerd. Toen de abdij er eenmaal stond, vond de abt dat de productie weer naar beneden moest. Hij zette letterlijk een rode streep door de helft van het klantenbestand (toen rond de 400 caféhouders). Na de Tweede Wereldoorlog ging het zo goed met de brouwerij dat de monniken het niet meer konden behappen. Ze gingen in zee met Stella Artois. Dit avontuur betekende op een haar na de ondergang van de enige Nederlandse Trappistenbrouwerij. In 1980 begonnen de monniken weer voor zichzelf. Sindsdien brouwen ze het bovengistend bier La Trappe. Daarmee hebben ze tot op de dag van vandaag veel succes in binnen- en buitenland.

Gerelateerde boeken:

Italian Food Italian Food

Elizabeth David's Italian Food was een van de eerste boeken buiten Italie die het enorme aanbod van de regionale Italiaanse keuken uitgebreid beschreef.


Lees verder
Terug naar mijn Roti Terug naar mijn Roti

Al reizend, etend en kokend verkent chefkok Ramon Beuk zijn geboorteland. Een smaakvolle ontdekking van Suriname.


Lees verder
Pizarro Pizarro

Pizarro is weer een prachtig kookboek over de Spaanse keuken. De Spaans-Britse kok José Pizarro leidt u met deze en vele andere buitengewone ingrediënten door de seizoenen en presenteert daarmee in dit boek de heerlijkste recepten.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Paul Spapens
  • Redactie: Middelkoop, Marieke
  • Vertaler(s): Hurk, Jan van de
  • Illustrator(s): Stads, Jan / Kraijenbrink, John
  • ISBN 13: 9789460320088
  • Gewicht: 1459 gram
  • Afmeting: 23 x 245 x 305 mm