Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Sandra van Berkum > Tal Maes > Captain's dinner

Captain's dinner

koken met de Holland-Amerika lijn

  • Auteur: Sandra van Berkum & Tal Maes
  • Hardcover, bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2011
  • Uitgeverij: Scriptum
  • ISBN 13: 9789055948161
€ 19,90

Levering via bol.com

Beschrijving Captain's dinner

Captain's Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971. Naar de tijd dat de oversteek van Europa naar Amerika meestal nog per schip werd gemaakt. De Holland-Amerika Lijn stond bekend om haar uitstekende service en het voortreffelijke eten. Veel oud-passagiers roemen tot op de dag van vandaag de feestelijke buffetten met spectaculaire ijssculpturen, de ontbijtjes met ontelbare eigerechten, de warme meergangenlunch en de uitgebreide diners. Achter al die maaltijden bleek een geheel eigen wereld schuil te gaan. Sandra van Berkum en Tal Maes interviewden oud-medewerkers en oud-passagiers om een beeld te krijgen van het culinaire reilen en zeilen aan boord. Herinneringen en ervaringen werden gedeeld, evenals foto's en honderden oude menukaarten, die inmiddels gewilde collector's items zijn.De gerechten op de menukaarten dienden als inspiratiebron bij het schrijven van meer dan vijftig recepten. Veelal klassieke recepten, die met een paar aanpassingen aan de moderne tijd nog altijd de moeite van het bereiden waard zijn en die nostalgische verlangens oproepen naar het onbekommerde en luxueuze leventje aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn.

Gerelateerde boeken:

Hemelse Modder Hemelse Modder

Een boek over het restaurant en zijn chefkok, uitgegeven tijdens het 25-jarig bestaan. Een rustige vormgeving en duidelijke nadruk op de gerechten maken het een heerlijk boek om door te bladeren en om uit te koken.


Lees verder
Een pleidooi voor echt eten - Manifest van een eter Een pleidooi voor echt eten - Manifest van een eter

Echt eten verdwijnt uit beeld om te worden vervangen door voedingsstoffen. Michael Pollan beschrijft de gevolgen in zijn Manifest van een eter.


Lees verder
Quay Quay

From the culinary genius Peter Gilmore, one of the top 50 chefs in the world, comes this much anticipated book.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Sandra van Berkum & Tal Maes
  • Co-auteur(s): Maes, Tal
  • ISBN 13: 9789055948161
  • Gewicht: 533 gram
  • Afmeting: 18 x 164 x 236 mm