Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Sandra van Berkum > Tal Maes > Captain's dinner

Captain's dinner

koken met de Holland-Amerika lijn

  • Auteur: Sandra van Berkum & Tal Maes
  • Hardcover, bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2011
  • Uitgeverij: Scriptum
  • ISBN 13: 9789055948161
€ 19,90

Levering via bol.com

Beschrijving Captain's dinner

Captain's Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971. Naar de tijd dat de oversteek van Europa naar Amerika meestal nog per schip werd gemaakt. De Holland-Amerika Lijn stond bekend om haar uitstekende service en het voortreffelijke eten. Veel oud-passagiers roemen tot op de dag van vandaag de feestelijke buffetten met spectaculaire ijssculpturen, de ontbijtjes met ontelbare eigerechten, de warme meergangenlunch en de uitgebreide diners. Achter al die maaltijden bleek een geheel eigen wereld schuil te gaan. Sandra van Berkum en Tal Maes interviewden oud-medewerkers en oud-passagiers om een beeld te krijgen van het culinaire reilen en zeilen aan boord. Herinneringen en ervaringen werden gedeeld, evenals foto's en honderden oude menukaarten, die inmiddels gewilde collector's items zijn.De gerechten op de menukaarten dienden als inspiratiebron bij het schrijven van meer dan vijftig recepten. Veelal klassieke recepten, die met een paar aanpassingen aan de moderne tijd nog altijd de moeite van het bereiden waard zijn en die nostalgische verlangens oproepen naar het onbekommerde en luxueuze leventje aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn.

Gerelateerde boeken:

Risotto Risotto

Veel mensen kennen risotto wel, maar zouden het zelf niet snel maken. Risotto laat zien dat dit helemaal niet zo heel moeilijk is.


Lees verder
365 goede redenen om aan tafel te gaan 365 goede redenen om aan tafel te gaan

Een jaar vol seizoensproducten, een jaar vol bijzondere momenten, een jaar vol tips en weetjes met Stéphane Reynaud,


Lees verder
De traditionele Marokkaanse keuken De traditionele Marokkaanse keuken

Het kookboek De traditionele Marokkaanse keuken van Ghillie Basan bevat heerlijke recepten uit Noord-Afrika.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Sandra van Berkum & Tal Maes
  • Co-auteur(s): Maes, Tal
  • ISBN 13: 9789055948161
  • Gewicht: 533 gram
  • Afmeting: 18 x 164 x 236 mm