Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Diet Vergeldt-Christians > De smaak van de roos

De smaak van de roos

met 70 recepten

  • Auteur: Diet Vergeldt-Christians
  • Hardcover, 128 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2011
  • Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.
  • ISBN 13: 9789059563971
€ 22,95

Levering via bol.com

Beschrijving De smaak van de roos

Rozen werden door de eeuwen heen niet alleen gebruikt om huis en tuin te verfraaien, maar dienden ook als ingredient voor bijzondere gerechten en als geneesmiddel. Nog steeds is de etherische olie een van de belangrijkste olien in de aromatherapie. Maar met die bijzondere rozenolie kunnen ook verrassend lekkere gerechten worden gemaakt.De smaak van de roos geeft een kijkje in de geschiedenis van de roos en het gebruik door de jaren heen in de keukens van de Grieken en Romeinen, de Maghreb, het Midden-Oosten en China. Een keur aan recepten voor zoete en hartige gerechten volgt, zoals kleine snoeperijen, desserts als pannacotta, creme brulee, ijs en gebak. De hartige rozenhapjes zijn ideaal voor een high tea, een buffet of als voorgerecht.Er wordt een speciaal hoofdstuk gewijd aan de rozenbottel en het boek sluit af met tips over het kweken van rozen. Deze schat aan informatie gecombineerd met de mooie fotos van schitterende rozen en bijzondere gerechten maken dit boek een must voor elke rozenliefhebber.Diet Vergeldt woont in Lottum, het Limburgse rozendorp, en heeft meer dan 150 rozensoorten in haar tuin. Al ruim twintig jaar is zij actief met het verwerken van rozen in allerlei etenswaar als jams, olie en azijn. De recepten voor dit boek ontwikkelde zij samen met haar man Leo, die kok is.

Gerelateerde boeken:

Turquoise Turquoise

Een ontdekkingstocht door Turkije, dat is Turquoise. Over de de gerechten, de mensen en de cultuur van het land. Een bekroond kookboek.


Lees verder
Flavours of Babylon Flavours of Babylon

Flavours of Babylon is een bijzonder kookboek, gewijd aan de onbekende keuken van Irak. Een boek vol heerlijke authentieke recepten.


Lees verder
Quay Quay

From the culinary genius Peter Gilmore, one of the top 50 chefs in the world, comes this much anticipated book.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Diet Vergeldt-Christians
  • Redactie: Franssen-Seebregts, Hennie
  • Illustrator(s): Hoeben, Ronald
  • ISBN 13: 9789059563971
  • Gewicht: 774 gram
  • Afmeting: 20 x 215 x 263 mm