Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Lies Ameeuw > Ayurveda kookboek

Ayurveda kookboek

voor wie gezond en bewust wil leven

  • Auteur: Lies Ameeuw
  • Paperback, 256 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2011
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • ISBN 13: 9789002239953
€ 22,50

Levering via bol.com

Beschrijving Ayurveda kookboek

Ayurveda is een eeuwenoude filosofie, die in India zijn zijn oorsprong vindt. Ayurveda geeft richtlijnen over hoe de mens het best in het leven staat, niet alleen fysiek, maar ook mentaal, sociaal en spiritueel. Voeding speelt hierin een belangrijke rol. Volgens de leer is voedsel een manier om lichaam en geest in evenwicht te brengen en om ervoor te zorgen dat de mens in harmonie leeft met de natuur.Het Ayurveda-kookboek helpt je de filosofie in de praktijk toe te passen. Aan de hand van ruim gevarieerde 90 recepten laat de auteur concreet zien hoe Ayurveda soepel in het dagelijkse leven kan worden ingepast, zonder te vervallen in lange theoretische uiteenzettingen. De gerechten zijn aangepast aan de westerse smaak en de auteur geeft alternatieven voor ingrediënten die je hier moeilijk kunt verkrijgen. De ayurvedische keuken biedt ook een oplossing voor mensen met een voedselallergie, want het is een glutenvrij, suikervrij en vegetarisch eetpatroon. Maar de recepten zijn ook gewoon lekker: zomerse rijstschotel, spinazie in yoghurtsaus, pompoencurry, linzenburgers, cake met gedroogde vruchten…Kook, proef en geniet. past, zonder te vervallen in lange theoretische uiteenzettingen. De gerechten zijn aangepast aan de westerse smaak en de auteur geeft alternatieven voor ingrediënten die je hier moeilijk kunt verkrijgen. De ayurvedische keuken biedt ook een oplossing voor mensen met een voedselallergie, want het is een glutenvrij, suikervrij en vegetarisch eetpatroon. Maar de recepten zijn ook gewoon lekker: zomerse rijstschotel, spinazie in yoghurtsaus, pompoencurry, linzenburgers, cake met gedroogde vruchten… Kook, proef en geniet.'Sluit bewust leven het Grote Genieten uit? Welnee! Kijk naar het omslag van dit boek en het water loopt je in de mond. Een boek boordevol gezonde, ethische en mooie recepten, maar op bescheiden wijze tegelijk een recept voor anders kijken, denken en leven. Een "leefboek" naar mijn hart. Helemaal van deze tijd.' – Annemarie Postma'Het Ayurveda-kookboek is een van de zeldzame Nederlandstalige vegetarische kookboeken waarbij bijna alle recepten 100% plantaardig en zuivelvrij zijn.' – Tobias Leenaert, directeur EVA vzw

Gerelateerde boeken:

Pluijm Op Pad Pluijm Op Pad

Culinair avonturier René Pluijm neemt je mee op zijn zoektocht naar de bron van voedselschatten in Europa.


Lees verder
Sous-vide cuisine Sous-vide cuisine

Sous-vide cuisine van Joan Roca, de vacuumrevolutie, technieken en recepten.


Lees verder
Pizarro Pizarro

Pizarro is weer een prachtig kookboek over de Spaanse keuken. De Spaans-Britse kok José Pizarro leidt u met deze en vele andere buitengewone ingrediënten door de seizoenen en presenteert daarmee in dit boek de heerlijkste recepten.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Lies Ameeuw
  • ISBN 13: 9789002239953
  • Gewicht: 948 gram
  • Afmeting: 21 x 195 x 240 mm