Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Rudolph Chelminski > De perfectionist

De perfectionist

leven en dood in de Franse keuken

  • Auteur: Rudolph Chelminski
  • Paperback, 248 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • Heruitgave editie, 2008
  • Uitgeverij: Uitgeverij Walewein
  • ISBN 13: 9789077969069
€ 12,50

Levering via bol.com

Beschrijving De perfectionist

Bernard Loiseau was een van de meest legendarische driesterrenchefs van Frankrijk. Zijn restaurant La Côte d’Or was bekend over de hele wereld. In eigen land was hij een mediaster, die het publiek charmeerde met zijn glimlach. Achter Loiseaus vriendelijkheid en jovialiteit ging echter grote onzekerheid en faalangst schuil. Hij hunkerde naar erkenning en bevestiging van zijn talent. Met fatale gevolgen.De Amerikaanse journalist Rudolph Chelminski schreef een schokkend en ontroerend portret van deze bezeten chef-kok, wiens perfectionisme aan het obsessieve grensde. Met veel aandacht voor biografische details, anekdotes en met prachtige portretten van zijn leermeesters. "De perfectionist" is een unieke combinatie van psychologisch portret en culinaire biografie, en biedt een fascinerende kijk achter de schermen van een sterrenrestaurant. Niet eerder werd er op zo’n openhartige en aangrijpende wijze geschreven over het keiharde leven aan de culinaire top. Rudolph Chelminski is journalist. Hij publiceerde eerder "The French at Table"."Absoluut geweldig, van het begin tot het tragische einde." - Anthony Bourdain, schrijver van Keukenconfessies

Gerelateerde boeken:

1.000 Mexican Recipes 1.000 Mexican Recipes

De Mexicaanse keuken: een voudige gerechten, met chilies en mais, burrito's of kip en guacamole sauzen, de Mexicaanse keuken prikkeld alle zintuigen.


Lees verder
Het hummingbird bakboek Het hummingbird bakboek

Het hummingbird bakboek, vol heerlijke recepten uit de beste banketbakkerij in Londen.


Lees verder
Simple to Spectacular Simple to Spectacular

Jean-Georges Vongerichten en Mark Bittman werken in Simple to Spectacular samen om verschillende recepten te bewerken tot steeds complexere varianten.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Rudolph Chelminski
  • ISBN 13: 9789077969069
  • Gewicht: 364 gram
  • Afmeting: 23 x 137 x 217 mm