Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > J. MacVicar > Jekka's complete kruidenboek

Jekka's complete kruidenboek

  • Auteur: J. MacVicar
  • Hardcover, bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk,
  • Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.
  • ISBN 13: 9789059562820
€ 19,95

Levering via bol.com

Beschrijving Jekka's complete kruidenboek

'Dit boek is een mijlpaal in de traditie van de kruidenboeken; met dit boek kun je met succes zelf kruiden kweken. Door de indeling steekt het met kop en schouders boven de concurrentie uit.' Garden Centre AssociationJekka McVicar heeft een passie voor kruiden, wat volledig tot uitdrukking komt in haar gezaghebbende en uiterst praktische Jekka's complete kruidenboek. Het is een overzichtelijk naslagwerk, waarin ruim 150 kruiden worden behandeld – van bekende soorten als munt en hysop tot meer exotische soorten als duivelsdrek en citroengras. Van elk kruid beschrijft de auteur de volksnaam, geschiedenis, kweekwijze, vermeerdering, het oogsten en de medicinale en culinaire aspecten. Het boek bevat ruim 250 recepten.Jekka kweekt al ruim twintig jaar zelf kruiden en haar adviezen helpen dan ook veel voorkomende valkuilen vermijden. Voor elk kruid geeft Jekka een lijst van soorten en cultivars, zodat de tuinier een ruime keus heeft. Bovendien bevat dit compendium een aantal ontwerpen voor het aanleggen van verschillende soorten kruidentuinen: van een aromatherapie-kruidentuin tot een kruidentuin voor medicinaal gebruik. Ook geeft Jekka raad over onderhoud, ziekten en plagen en is er een handige jaarkalender opgenomen.Deze volledig herziene editie van Jekka's eerder verschenen Alles over kruiden verschijnt in samenwerking met de Royal Horticultural Society en is hét essentiële handboek voor het succesvol kweken van kruiden. Jekka McVicar ontwikkelde een passie voor kruiden in haar vroege jeugd, toen haar moeder haar leerde hoe je verse muntsaus maakt. In 1985 begon Jekka haar eigen kruidenkwekerij in het zuiden van Gloucestershire, waar ze de grootste collectie culinaire en medicinale kruiden van het Verenigd Koninkrijk beheert. Ze verschijnt regelmatig in tuin- en kookprogramma's op radio en tv.

Gerelateerde boeken:

Mastering The Art of French Cooking Mastering The Art of French Cooking

Het boek van Julia Child waarin ze haar jaren in Frankrijk culinair beschrijft. Altijd een bestseller, zelfs nu nog.


Lees verder
Eten, drinken, slapen Eten, drinken, slapen

Jonnie Boer en Sergio Herman hebben Ronald Giphart een half jaar geleden gevraagd om samen een Lees-Kookboek te schrijven met als titel: Eten, drinken en slapen.


Lees verder
Denk groenten / De winter Denk groenten / De winter

Zelf kweken is de beste garantie om verse producten te oogsten. Je oogst de hoeveelheid die je zelf wilt op het moment dat je die zelf gaat bereiden.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: J. MacVicar
  • ISBN 13: 9789059562820
  • Gewicht: 1437 gram
  • Afmeting: 27 x 241 x 278 mm