Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Titi Koolsbergen > Janneke Vreugdenhil > Vechten met gerechten tegen glutengevoeligheid en coeliakie

Vechten met gerechten tegen glutengevoeligheid en coeliakie

voedingswijzer, recepten en adviezen

  • Auteur: Titi Koolsbergen & Janneke Vreugdenhil
  • Paperback, 198 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2009
  • Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.
  • ISBN 13: 9789059562363
€ 18,95

Levering via bol.com

Beschrijving Vechten met gerechten tegen glutengevoeligheid en coeliakie

Overgevoeligheid voor het gluteneiwit komt in West-Europa in toenemende mate voor. Voorzichtige schattingen gaan uit van een op de tien mensen. Algemeen bekend is de echte allergie voor gluten, coeliakie geheten, maar het effect van de vaker voorkomende, geniepige intolerantie voor gluten is helaas minder bekend in de gezondheidszorg. Zo kan het voorkomen dat iemand gediagnosticeerd wordt met een 'spastische darm' en het advies krijgt om maar flink volkorenbrood te eten. De klachten worden alleen maar erger, terwijl de oplossing ligt in het vermijden van gluten. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want basisproducten als brood, pasta en aanverwanten komen opeens op de zwarte lijst te staan. Het derde deel in de succesvolle reeks Vechten met gerechten belicht de ins en outs van gevoeligheid voor gluten. De lastige medische materie wordt op nuchtere wijze vertaald naar voor de leek toegankelijke kost. Een honderdtal inventieve, glutenvrije recepten uit de wereldkeuken maken het leven met glutenintolerantie of coeliakie een stuk gemakkelijker. Vechten met gerechten bij glutenintolerantie en coeliakie is een optimistisch en positief getint vademecum, vanuit de praktijk geschreven door een arts en een culinair journalist. Een klachtenchecklist, casuïstiek, adressenlijst en suggesties voor buitenshuis eten maken dit boek tot een complete en praktische zelfhulpgids. Titi Koolsbergen is arts en leidt een kliniek voor natuurlijke gezondheidszorg in Den Bosch. Janneke Vreugdenhil is culinair journalist, heeft een dagelijkse column in NRC Next en heeft diverse kookboeken op haar naam staan. Eerder schreven zij samen al twee succesvolle boeken in de Vechten met gerechten-reeks.

Gerelateerde boeken:

Escoffier voor iedereen (Ma cuisine) Escoffier voor iedereen (Ma cuisine)

Ma Cuisine is het boek van Auguste Escoffier, geschreven voor de amateurkok. Een standaardwerk met een totaaloverzicht van de klassieke Franse keuken.


Lees verder
Food and Cooking of Peru Food and Cooking of Peru

Food and Cooking of Peru laat de tradities, ingredienten en smaken van Peru zien aan de hand van 60 heerlijke recepten.


Lees verder
Een pleidooi voor echt eten - Manifest van een eter Een pleidooi voor echt eten - Manifest van een eter

Echt eten verdwijnt uit beeld om te worden vervangen door voedingsstoffen. Michael Pollan beschrijft de gevolgen in zijn Manifest van een eter.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Titi Koolsbergen & Janneke Vreugdenhil
  • Co-auteur(s): Vreugdenhil, J.
  • ISBN 13: 9789059562363
  • Gewicht: 613 gram
  • Afmeting: 20 x 171 x 231 mm