Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Wijn en dranken > L. Johnson-Bell > De juiste wijn bij het juiste gerecht

De juiste wijn bij het juiste gerecht

  • Auteur: L. Johnson-Bell
  • Hardcover, 204 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2007
  • Uitgeverij: Deltas Centrale uitgeverij
  • ISBN 13: 9789044717518
€ 19,95

Levering via bol.com

Beschrijving De juiste wijn bij het juiste gerecht

De juiste wijn kiezen bij een gerecht en omgekeerd is vaak een moeilijke opdracht.Dit boek biedt een duidelijk antwoord, zodat de keuze, voor zowel de leek als de echte wijnliefhebber, bijzonder eenvoudig wordt. Het is immers de ultieme gids voor het combineren van gerechten met wijn, zodat beide ten volle tot hun recht komen. Linda Johnson-Bell, een internationaal bekende en bekroonde wijnspecialiste, geeft in dit boek eerst de smaakkarakteristieken van de verschillende druivensoorten en gaat daarna op zoek naar de typische smaken van gerechten en hun ingrediënten. Verder biedt ze u heel wat tabellen en schema's waarin u kunt lezen wat precies bij elkaar past. Wijnen en druivensoorten zijn gerangschikt bij de gepaste gerechten, terwijl ook omgekeerd ingrediënten en typische gerechten een lijst met geschikte wijnen kregen. Er zijn ook een aantal hoofdstukken opgenomen over de combinatie van wijn met typische etnische gerechten en over de combinatie van wijn met kaas. Linda Johnson-Bell schreef voor verschillende magazines en is hoofdredactrice geweest van Vintage International Magazine. Voor haar publicaties over wijn won ze verschillende prijzen, waaronder de Prix Louis Marinier. Ze geeft regelmatig lezingen en degustaties in Frankrijk en Groot-Brittannië. Samen met haar man runt ze een restaurant in London, waar ze sommelier is beslist over de aankoper van de wijnen.

Gerelateerde boeken:

Ducasse - Flavors of France Ducasse - Flavors of France

In Flavors of France neemt Alain Ducasse de lezer mee op reis en laat de mooiste en heerlijkste ingrediënten en gerechten zien, ruiken en proeven die Frankrijk te bieden heeft.


Lees verder
River Cottage Everyday River Cottage Everyday

Iedere dag eten bereiden voor je familie of vrienden betekend zeker niet dat je compromissen moeten sluiten op de kwaliteit.


Lees verder
La cucina verde La cucina verde

La Cucina Verde is een ode aan de groenten die je kweekt in de Italiaanse zon.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: L. Johnson-Bell
  • Vertaler(s): Verheyden, F.
  • ISBN 13: 9789044717518
  • Gewicht: 736 gram
  • Afmeting: 25 x 170 x 246 mm