Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Dieetboeken > J. Kamsteeg > Eetwaar = eetbaar ?

Eetwaar = eetbaar ?

over voedselallergie

  • Auteur: J. Kamsteeg
  • Paperback, 312 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2003
  • Uitgeverij: Becht's Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
  • ISBN 13: 9789023011149
€ 16,95

Dit boek is niet leverbaar

Beschrijving Eetwaar = eetbaar ?

Iedereen met lichamelijke klachten heeft wel eens geprobeerd uit te zoeken of de oorzaak daarvan niet bij het dagelijks voedsel ligt. Het is algemeen bekend dat het eten van uien, bietjes of rauwe zuurkool voor sommigen vervelende lichamelijke gevolgen heeft, maar wat doe je als er meer aan de hand is?Eetwaar = eetbaar? helpt de oorzaken van lichamelijke `storingen´ te begrijpen. Vragen over onze voeding en de mogelijke effecten daarvan op ons lichaam worden beantwoord, zoals: hoe ontstaat voedselallergie, wat is het, en wie is er gevoelig voor? Allerlei ziektebeelden komen aan bod: van overgevoeligheid voor gluten en het `chinees-restaurantsyndroom´ tot overgevoeligheid voor kleurstof en aspirine. In Eetwaar = eetbaar? wordt speciale aandacht besteed aan histamine, omdat deze stof een rol speelt bij het ontstaan van allergische reacties. Alle voedingsmiddelen die histamine in het lichaam kunnen vrijmaken en die bij klachten als migraine, astma, reuma, galbulten of eczeem vermeden moeten worden, komen in dit boek aan de orde.Eetwaar = eetbaar? is dé vraagbaak voor de consument die meer wil weten over zijn voeding en over de samenstelling van voedsel. Bovendien vormt het, samen met het eveneens door dr. J. Kamsteeg geschreven E = eetbaar?, voor diëtisten en specialisten een uitermate handig naslagwerk op het gebied van voedselallergieproblemen.Dr. J. Kamsteeg, verbonden aan het Klinisch Ecologisch Allergiecentrum KEAC in Weert en oprichter van de Databank Voedseladditieven: `De consument en de patiënt met voedselintolerantie moeten hun eigen ``veilige´´ voedsel kunnen samenstellen. Eetwaar = eetbaar? geeft informatie over alles wat met voedselallergie te maken heeft, zodat de consument weet wat hij eet!´

Gerelateerde boeken:

Madhur Jaffrey Madhur Jaffrey's World Vegetarian

Madhur Jaffrey is de meest invloedrijke schrijfster over de Indiase keuken van vandaag. Haar boek World Vegetarian biedt een collectie van 750 vleesloze gerechten uit de hele wereld.


Lees verder
Patés & terrines Patés & terrines

Patés & terrines is een van de breedste boeken over dit onderwerp. Pates van kaas, terrines van groenten en als je wilt zelfs als toetje.


Lees verder
Gastronomisch woordenboek / Frans-Nederlands Nederlands-Frans Gastronomisch woordenboek / Frans-Nederlands Nederlands-Frans

Hét woordenboek voor de gastronoom, onmisbaar voor de liefhebber van de Franse keuken.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: J. Kamsteeg
  • ISBN 13: 9789023011149
  • Gewicht: 481 gram
  • Afmeting: 29 x 144 x 216 mm