Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Dieetboeken > J. Kamsteeg > Eetwaar = eetbaar ?

Eetwaar = eetbaar ?

over voedselallergie

  • Auteur: J. Kamsteeg
  • Paperback, 312 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2003
  • Uitgeverij: Becht's Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
  • ISBN 13: 9789023011149
€ 16,95

Dit boek is niet leverbaar

Beschrijving Eetwaar = eetbaar ?

Iedereen met lichamelijke klachten heeft wel eens geprobeerd uit te zoeken of de oorzaak daarvan niet bij het dagelijks voedsel ligt. Het is algemeen bekend dat het eten van uien, bietjes of rauwe zuurkool voor sommigen vervelende lichamelijke gevolgen heeft, maar wat doe je als er meer aan de hand is?Eetwaar = eetbaar? helpt de oorzaken van lichamelijke `storingen´ te begrijpen. Vragen over onze voeding en de mogelijke effecten daarvan op ons lichaam worden beantwoord, zoals: hoe ontstaat voedselallergie, wat is het, en wie is er gevoelig voor? Allerlei ziektebeelden komen aan bod: van overgevoeligheid voor gluten en het `chinees-restaurantsyndroom´ tot overgevoeligheid voor kleurstof en aspirine. In Eetwaar = eetbaar? wordt speciale aandacht besteed aan histamine, omdat deze stof een rol speelt bij het ontstaan van allergische reacties. Alle voedingsmiddelen die histamine in het lichaam kunnen vrijmaken en die bij klachten als migraine, astma, reuma, galbulten of eczeem vermeden moeten worden, komen in dit boek aan de orde.Eetwaar = eetbaar? is dé vraagbaak voor de consument die meer wil weten over zijn voeding en over de samenstelling van voedsel. Bovendien vormt het, samen met het eveneens door dr. J. Kamsteeg geschreven E = eetbaar?, voor diëtisten en specialisten een uitermate handig naslagwerk op het gebied van voedselallergieproblemen.Dr. J. Kamsteeg, verbonden aan het Klinisch Ecologisch Allergiecentrum KEAC in Weert en oprichter van de Databank Voedseladditieven: `De consument en de patiënt met voedselintolerantie moeten hun eigen ``veilige´´ voedsel kunnen samenstellen. Eetwaar = eetbaar? geeft informatie over alles wat met voedselallergie te maken heeft, zodat de consument weet wat hij eet!´

Gerelateerde boeken:

Rick Stein Rick Stein's Spain

Reis mee met Rick Stein door Spanje. Rick Stein's Spain bevat 140 heerlijke nieuwe recepten, allemaal uit de moderne Spaanse keuken.


Lees verder
Zelfgeoogst! Zelfgeoogst!

Groenten uit eigen tuin zijn veel lekkerder dan die uit de winkel. Maar, hoe verbouw je je eigen groenten als je alleen een klein balkon hebt?


Lees verder
Vegeterranean Vegeterranean

Italiaanse klassiekers als calzone en ravioli staan centraal in dit vegetarische kookboek.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: J. Kamsteeg
  • ISBN 13: 9789023011149
  • Gewicht: 481 gram
  • Afmeting: 29 x 144 x 216 mm