Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Basis kookboeken > M. Declercq > Vis in de pan

Vis in de pan

Sergio Herman en Wim Vandamme

  • Auteur: M. Declercq
  • Hardcover, 176 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2008
  • Uitgeverij: Lannoo
  • ISBN 13: 9789020974744
€ 19,95

Levering via bol.com

Beschrijving Vis in de pan

Welke wijn schenk je bij een visterrine of bij een eerder vette vis zoals zalm? Serveren we dezelfde wijn bij een gebakken tong en een gebakken forel? Past een sauvignonwijn bij oesters of is champagne beter? En kan je rode wijn geven bij vis? Zijn er smaakcombinaties die je beter vermijdt? Voor dit boek selecteerden twee van de beste vischefs van de Lage Landen, Sergio Herman van restaurant Oud Sluis (Sluis) en Wim Vandamme van Maison Vandamme (Zeebrugge), samen dertig van hun favoriete vissen, schaal- en schelpdieren. Ze verwerken ze in hun meest creatieve bereidingen, terwijl de passende wijnen erbij geserveerd worden. Elke vis, schaal- of schelpdier wordt daarenboven uitgebreid voorgesteld. Niet alleen hun herkomst komt aan bod, ook hun bijzondere kenmerken en hoe je de meest verse exemplaren kan herkennen. Daarnaast brengt dit boek je een overzicht van de belangrijkste visfamilies met hun Nederlandse, Franse en Latijnse benaming. We laten vissers vertellen over hun rijke ervaringen en brengen een bezoek aan Rungis in Parijs, de grootste vismarkt van Europa. Voor de schitterende foodfoto's in dit boek tekende Tony Le Duc, een van de beste foodfotografen ter wereld. Teksten, portretten en verhalen in dit boek zijn van de bekende foodjournalist en -auteur Marc Declercq die ook Kaas & Wijn schreef. Met dit boek kunt u niet alleen een flink mondje meepraten over vis en schaaldieren maar verrast u iedereen met de heerlijkste visgerechten. Dit boek verscheen eerder onder de titel Vis & wijn.

Gerelateerde boeken:

Plat prefere 2 Plat prefere 2

Plat Préféré is een kookboek over de meest geliefde recepten van bekende mensen. Jeroen Meus kookt de gerechten en beschrijft ze in dit kookboek.


Lees verder
Complete Robuchon Complete Robuchon

Een kookboek dat begint met de basis van het koken en eindigt in uitdagende recepten. Joel Robuchon legt het allemaal zeer duidelijk uit in zijn complete boekwerk.


Lees verder
De Joodse keuken De Joodse keuken

Claudia Roden heeft jaren onderzoek gedaan naar de Joodse keuken. De veelzijdigheid van de Joodse cultuur komt door dit standaardwerk weer tot leven.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: M. Declercq
  • ISBN 13: 9789020974744
  • Gewicht: 1202 gram
  • Afmeting: 20 x 235 x 310 mm