Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Meneer Wateetons > Over Worst

Over Worst

De auteurs van het spraakmakende Handboek voor de Vinex-jager zijn terug met een ode aan de worst.

  • Auteur: Meneer Wateetons
  • Hardcover, bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2011
  • Uitgeverij: Carrera
  • ISBN 13: 9789048809912
€ 22,50

Levering via bol.com

Beschrijving Over Worst

Alle slagers geheimen ontrafeld in het ultieme lees-, kijken doe-boek voor iedere worst liefhebber en ambachtelijke doe-het-zelver. De auteurs van het spraakmakende Handboek voor de Vinex-jager zijn terug met een ode aan de worst.

Ze zijn ervan overtuigd dat hun obsessie voor eigenlijk alles dat ook maar een beetje op worst lijkt, niet alleen volkomen normaal maar zelfs heel erg mannelijk is. In de hoop dat andere mannen hun schroom laten varen en zich ook overgeven aan dit toppunt van culinaire vleesverwerking, hebben Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder al hun kennis over worsten bij elkaar gebracht. En dat is héél erg veel. Naast diepgaande lososche worstduiding levert het boek uitgebreide achtergrondinformatie en handige lijstjes: Welke worst moet je proeven op vakantie? En wat betekenen die E-nummers in je supermarktsalami?

Uiteraard bevat het boek ook talloze recepten om thuis zélf beroemde en ambachtelijke worsten te maken. Ten slotte komt ook de luie consument aan zijn trekken: achterin is de Supermarkt worstgids opgenomen, tot stand gekomen door een professionele jury die alle in de supermarkt verkrijgbare droge worsten heeft geproefd en beoordeeld. (En ja, dit was een zware opgave.)

Na lezing van dit boek:

  • Koopt u nooit meer een droge worst uit de supermarkt, behalve om te checken of de auteurs wel de waarheid spraken in onze supermarktworstgids, de worstconsumentenwijzer achterin dit meesterwerk
  • Weet u hoe u uw eigen worst moet maken; vers, gekookt, gedroogd, gerookt, beschimmeld, you name it. Bloedworst, dat ook.
  • Vult u zelf maar aan: wat hoopt u na lezing van dit boek wél of juist nóóit meer te doen?

Gerelateerde boeken:

Nose to Tail Eating Nose to Tail Eating

Nose to Tail Eating van Fergus Henderson gaat in op het bereiden van ieder deel van een plant of dier.


Lees verder
Momofuku Momofuku

Chef-kok David Chang over Aziatische smaken en onberispelijke ingrediënten, over Ramen noodles en zijn voorkeur voor varkensvlees.


Lees verder
Patés & terrines Patés & terrines

Patés & terrines is een van de breedste boeken over dit onderwerp. Pates van kaas, terrines van groenten en als je wilt zelfs als toetje.


Lees verder

Bladeren op onderwerp: worst | vlees | doe-het-zelf

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Meneer Wateetons
  • ISBN 13: 9789048809912
  • Gewicht: 629 gram
  • Afmeting: 32 x 177 x 207 mm