Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > H. Videler > Eetbare natuur

Eetbare natuur

een kookboek voor alles wat in Nederland uit het wild te halen is

  • Auteur: H. Videler
  • Paperback, 272 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2010
  • Uitgeverij: Atlas-Contact
  • ISBN 13: 9789045016665
€ 19,90

Levering via bol.com

Beschrijving Eetbare natuur

Koken met waterkonijn, wilde Japanse oesters, insecten en plantenEr staat nog veel meer bijzonders en heerlijks in:Hanneke Videler Eetbare NatuurEen kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt.Er is verbazingwekkend veel lekkers te vergaren in de Nederlandse natuur, en het is vaak nog gratis ook. Hanneke Videler kookt al jarenlang met ogenschijnlijk ongebruikelijke ingrediënten die in de ons omringende natuur te vinden zijn.In dit boek legt ze uit hoe we aan die ingrediënten kunnen komen en geeft ze recepten voor de heerlijkste gerechten. We eten de eieren van kippen maar die van andere vogels worden onterecht minder gewaardeerd. Waarom eten we die ganzen, muskusratten, vossen en andere dieren die steeds meer schade zouden veroorzaken niet gewoon op? Ze zijn echt heel smakelijk.Allerlei zoetwatervissen komen in het boek aan bod en ook rivierkreeft en wolhandkrab. Aan de kust kun je bij laag water garnalen vissen en onder aan de dijk liggen schelpdieren voor het oprapen. De Japanse oester rukt flink op, koloniseert hele gebieden. Laten we hem eten, er zijn talloze manieren om er iets lekkers van te maken.De wereldwijde voedselproductie is gebaseerd op een dertigtal plantensoorten, toch zijn er 80.000 eetbare planten. Daarom is er een hoofdstuk gewijd aan planten, noten, bessen en paddenstoelen die makkelijk te vinden en te bereiden zijn. Ten slotte komen insecten, honing en slakken ter tafel.Veel recepten zijn afkomstig uit kookschriften van oma's, (oud)tantes en buurvrouwen of zijn zelf verzonnen.Om ook in het buitenland over het een en ander te kunnen praten is er een overzicht van de officiële Latijnse namen van de dieren en planten én hun Franse, Engelse en Duitse equivalenten.Hanneke Videler (1944) is geboren in Veghel, getogen in Brussel, verder opgegroeid in Limburg en volgroeid in Groningen. Tussen de bedrijven door woonde ze in Italië, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Schotland. Ze schreef ook Kijken, lezen, koken, een kookboek met verhalen en grafische kunst (als e-boek verkrijgbaar) en Zoetwatervis, de culinaire gids (Hardcover, Scriptum, Schiedam).

Gerelateerde boeken:

De Smaakbijbel De Smaakbijbel

De Smaakbijbel is geen kookboek maar een smaakboek. Ooit afgevraagd waarom sommige smaken zo goed samengaan en andere niet? De Smaakbijbel biedt uitkomst.


Lees verder
Pluijm Op Pad Pluijm Op Pad

Culinair avonturier René Pluijm neemt je mee op zijn zoektocht naar de bron van voedselschatten in Europa.


Lees verder
De traditionele Marokkaanse keuken De traditionele Marokkaanse keuken

Het kookboek De traditionele Marokkaanse keuken van Ghillie Basan bevat heerlijke recepten uit Noord-Afrika.


Lees verder

Bladeren op onderwerp:

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: H. Videler
  • ISBN 13: 9789045016665
  • Gewicht: 378 gram
  • Afmeting: 25 x 136 x 211 mm