Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Alain Coninx > Bier & Gastronomie

Bier & Gastronomie

Met gerechten van Stefaan Couttenye, Jonnie Boer, Sergio Herman en anderen.

  • Auteur: Alain Coninx
  • Paperback, 168 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2010
  • Uitgeverij: Linkeroever Uitgevers NV
  • ISBN 13: 9789057203763
€ 19,95

Dit boek is niet leverbaar

Beschrijving Bier & Gastronomie

Bier & Gastronomie gaat diep in op de unieke relatie tussen bier en de gastronomische keuken. De gerechten in Bier & Gastronomie worden telkens samengesteld door een topchef uit Vlaanderen of Nederland en gekoppeld aan een heerlijk bier.

Kenners wisten het al langer en gelukkig geraakt nu ook het brede publiek meer en meer overtuigd van de gastronomische kwaliteiten van bier. Niet alleen als smaakmaker in een gerecht, maar vooral ook als ideale begeleider bij een heerlijk gerecht. Meer en meer (top)restaurants hebben daarom naast een wijnarrangement ook meer en meer bieren op de kaart staan.

Bier geeft smaak en geur aan gerechten. Malt of gefermenteerde gerst laat smaken van karamel achter, de hop geeft een subtiele bitterheid mee aan de gerechten. Daarnaast bevatten bieren vaak verschillende ingrediënten zoals koriander, curacaoschillen, gember of fruitsoorten. 

Witbier en Geuze kenmerken zich door een beetje zuurheid en maakt gerechten fris. Het zwaardere bruine bier laat een meer zoet of bitteraccent  achter en is ideaal in stoofpotten. Amberkleurige bier zorgen voor bittere accenten in gerechten.

In Bier & Gastronomie staan gerechten van Gert De Mangeleer (Hertog Jan), Alex Clevers (Vivendum), Wout Bru (Bru), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof) en enkele Nederlandse topchefs waaronder Jonnie Boer (De Librije) en Sergio Herman (Oud Sluis).

Gerelateerde boeken:

Biertapas Biertapas

Biertapas is het eerste boek dat zich specifiek richt op hapjes en kleine gerechtjes die goed combineren met bier. In een heel aantal gerechten is bier zelfs een van de ingrediënten.


Lees verder
Topkoks voor Thuiskoks 3 Topkoks voor Thuiskoks 3

In een handomdraai een gerecht van restaurant El Bulli, Sergio Herman of Ramon Beuk op tafel zetten? Dat kan met Topkoks voor Thuiskoks 3.


Lees verder
Escoffier - Het Kookboek van de Klassieke Keuken Escoffier - Het Kookboek van de Klassieke Keuken

Het kookboek van de klassieke keuken, dat al sinds zijn verschijning geldt als de bijbel voor de kookliefhebber.


Lees verder

Bladeren op onderwerp: bier | gastronomie

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Alain Coninx
  • ISBN 13: 9789057203763
  • Gewicht: 544 gram
  • Afmeting: 15 x 210 x 211 mm