Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > Eten en drinken algemeen > Alain Coninx > Bier & Gastronomie

Bier & Gastronomie

Met gerechten van Stefaan Couttenye, Jonnie Boer, Sergio Herman en anderen.

  • Auteur: Alain Coninx
  • Paperback, 168 bladzijden
  • In het Nederlands geschreven
  • 1e druk, 2010
  • Uitgeverij: Linkeroever Uitgevers NV
  • ISBN 13: 9789057203763
€ 19,95

Dit boek is niet leverbaar

Beschrijving Bier & Gastronomie

Bier & Gastronomie gaat diep in op de unieke relatie tussen bier en de gastronomische keuken. De gerechten in Bier & Gastronomie worden telkens samengesteld door een topchef uit Vlaanderen of Nederland en gekoppeld aan een heerlijk bier.

Kenners wisten het al langer en gelukkig geraakt nu ook het brede publiek meer en meer overtuigd van de gastronomische kwaliteiten van bier. Niet alleen als smaakmaker in een gerecht, maar vooral ook als ideale begeleider bij een heerlijk gerecht. Meer en meer (top)restaurants hebben daarom naast een wijnarrangement ook meer en meer bieren op de kaart staan.

Bier geeft smaak en geur aan gerechten. Malt of gefermenteerde gerst laat smaken van karamel achter, de hop geeft een subtiele bitterheid mee aan de gerechten. Daarnaast bevatten bieren vaak verschillende ingrediënten zoals koriander, curacaoschillen, gember of fruitsoorten. 

Witbier en Geuze kenmerken zich door een beetje zuurheid en maakt gerechten fris. Het zwaardere bruine bier laat een meer zoet of bitteraccent  achter en is ideaal in stoofpotten. Amberkleurige bier zorgen voor bittere accenten in gerechten.

In Bier & Gastronomie staan gerechten van Gert De Mangeleer (Hertog Jan), Alex Clevers (Vivendum), Wout Bru (Bru), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof) en enkele Nederlandse topchefs waaronder Jonnie Boer (De Librije) en Sergio Herman (Oud Sluis).

Gerelateerde boeken:

De Grote Larousse Gastronomique De Grote Larousse Gastronomique

De Grote Larousse Gastronomique is het klassieke naslagwerk voor koks. Het boek bevat in totaal meer dan 3.800 recepten aan aanverwante artikelen.


Lees verder
Worst pate Worst pate

Het meest complete standaardwerk over charcuterie. Eindelijk in Nederlandse vertaling verkrijgbaar.


Lees verder
Escoffier voor iedereen (Ma cuisine) Escoffier voor iedereen (Ma cuisine)

Ma Cuisine is het boek van Auguste Escoffier, geschreven voor de amateurkok. Een standaardwerk met een totaaloverzicht van de klassieke Franse keuken.


Lees verder

Bladeren op onderwerp: bier | gastronomie

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Alain Coninx
  • ISBN 13: 9789057203763
  • Gewicht: 544 gram
  • Afmeting: 15 x 210 x 211 mm