Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > > > Paul Greenberg > Four Fish

Four Fish

A Journey from the Ocean to Your Plate

  • Auteur: Paul Greenberg
  • Hardcover, 284 bladzijden
  • In het Engels geschreven
  • editie, 2010
  • Uitgeverij: ALLEN LANE
  • ISBN 13: 9781846140020
€ 20,95

Levering via bol.com

Beschrijving Four Fish

Whether it’s wild or farmed, fresh or tinned, in batter or a bento box, we’re eating more fish than ever before. But what’s the story behind the fish on your plate?

Award-winning writer and lifelong fisherman Paul Greenberg takes us on a culinary journey through the oceans, telling the stories of the fish we eat the most: salmon, cod, bass and tuna. He visits Norwegian mega farms that use genetic techniques once pioneered on sheep to grow 500,000 tons of salmon a year.

He travels to Alaska to see the only Fair Trade certified fishing company in the world. He investigates the pollutants that cause mercury build-up in seafood; discovers how Mediterranean sea bass went global; meets a Polish émigré on the Shetland Islands who may have saved the cod; and gets sea-sick chasing blue fin tuna off Hawaii.

Throughout, Greenberg poses the questions many of us ask when confronted with a seafood menu or a supermarket shelf: which fish can I eat without worrying? What does overfishing mean? What's the difference between wild, farmed and organic? Should humans domesticate fish as we have animals – or stop eating from the sea altogether?

Fish, Greenberg shows, are the last truly wild food we eat - for now. By understanding fully how it gets to our dinner table, we can start to enjoy fish in a way that's healthy for us - and good for the world that exists off our coasts.

Gerelateerde boeken:

Het Fishes kookboek Het Fishes kookboek

Het Fishes kookboek is geschreven door Bart van Olpen samen met de Britse chefkok Tom Kime.


Lees verder
Vis en Vega Vis en Vega

4 x in de week geen vlees, met het nieuwe kookboek Vis en Vega is dat geen probleem meer. Deze heerlijke recepten krijgen iedereen aan een gezondere levensstijl.


Lees verder
Pier Pier

Pier geeft inzicht in de topgerechten van het gelijknamige restaurant in Sidney. Greg Doyle, chefkok en eigenaar van Pier, deelt 99 van zijn "signature dishes".


Lees verder

Bladeren op onderwerp: vis | voedingsleer | manifest

Recensies

Van dit kookboek is nog geen recensie beschikbaar.

Schrijf zelf een recensie.

Eigenschappen

  • Auteur: Paul Greenberg
  • ISBN 13: 9781846140020
  • Gewicht: 395 gram
  • Afmeting: 27 x 152 x 233 mm