Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > blog

Italiaanse kookboeken

De regio's van Italie

Italie is verdeeld in 20 regio's, die in een totaal van 107 provincies worden onderverdeeld. En de Italiaanse keuken, die kent nog meer dan 107 verschillende regionale keukens. Elizabeth David heeft er veel onderzoek naar gedaan, en een aantal prachtige boeken over geschreven. Haar bekendste kookboek is Italian Food. Maar de echt grote naam, dat is Pellegrino Artusi. Pellegrino Artusi was de eerste die alle keukens beschreef. De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten was zijn bijbel, en maakte hem in Italie net zo beroemd als Verdi en Puccini.

De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten

De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten van de beroemde Italiaan Pellegrino Artusi is een absolute klassieker binnen de Italiaanse keuken.


Lees verder
Italian Food Italian Food

Elizabeth David's Italian Food was een van de eerste boeken buiten Italie die het enorme aanbod van de regionale Italiaanse keuken uitgebreid beschreef.


Lees verder
Cucina Cucina

Een toonaangevende boek over de klassieke Italiaanse keuken. Cucina wordt door de dames van het Londonse River Cafe als bijbel beschouwd.


Lees verder

De bestsellers

De Italiaanse keuken is al jaren populair. Waarschijnlijk zal haar pure smaak en simplistische stijl aan het succes hebben bijgedragen. In ieder geval zijn er veel boeken over Italie echte bestsellers geworden. De Zilveren Lepel bijvoorbeeld, maar ook Made in Italy van Giorgio Locatelli is een topper.

De Zilveren Lepel De Zilveren Lepel

De Italiaanse kookbijbel, Il cucchiaio d'argento, is 50 jaar na verschijnen eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar.


Lees verder
De Zilveren Lepel Pasta De Zilveren Lepel Pasta

De nieuwe pastabijbel biedt 360 authentieke en moderne recepten voor pasta. Succes verzekerd.


Lees verder
Made in Italy Made in Italy

Made in Italy is het laatste boek van Giorgio Locatelli. Locatelli behandeld oude familierecepten en eigentijdse gerechten uit zijn Londense restaurant.


Lees verder

De Italiaanse zon

In de Italiaanse zon doen veel groenten en kruiden het beter. Artisjokken, pomodoro en basilicum vormen een kern van de keuken. Geen wonder dat veel kookboeken over Italie ingaan op deze groenten met seizoensgebonden of zelfs geheel vegetarische gerechten.

Vegeterranean Vegeterranean

Italiaanse klassiekers als calzone en ravioli staan centraal in dit vegetarische kookboek.


Lees verder
River Cafe Cookbook Green River Cafe Cookbook Green

Dit boek gaat verder waar eerdere boeken van Ruth en Rose stopten en draait om de seizoensgebonden producten.


Lees verder
La cucina verde La cucina verde

La Cucina Verde is een ode aan de groenten die je kweekt in de Italiaanse zon.


Lees verder

Wedstrijd

Laat je collectie kookboeken zien

Stuur een foto in van de kookboeken in je boekenkast en maak kans op De Zilveren Lepel.

De actie

Het is feest! Feest omdat de Kookboekenshop eigenlijk nog maar net geopend is. Om dit te vieren hebben we een klein wedstrijdje bedacht. Het gaat als volgt:

Stuur een foto in van je eigen collectie kookboeken. Onder de inzendingen wordt een kookboek verloot. Je hoeft dus verder niks te doen. De ingezonden foto's komen hier op de site te staan. De actie loopt tot 30 juni 2010, op 1 juli worden de winnaars bekendgemaakt.

Gebruik het formulier om foto en tekst direct op te sturen

De prijzen

De Zilveren Lepel & De Zilveren Lepel Pasta. Ze worden gewoon verloot, er is niks wat je verder kan doen om meer kans te maken. Het enige wat je wel kan doen, en dat is aan te raden, is het doorgeven van een voorkeur. Misschien heb je de Zilveren Lepel al in bezit. Dubbel zou zonde zijn, en iemand anders kan er dan veel blijer mee zijn.

Dit zijn ze:

De Zilveren Lepel (uit 2007)

De Italiaanse kookbijbel, Il cucchiaio d'argento, is 50 jaar na verschijnen eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar.

De Zilveren Lepel Pasta (uit 2009)

De nieuwe pastabijbel biedt 360 authentieke en moderne recepten voor pasta. Succes verzekerd.

Meedoen

Zeker doen! Het kan op meerdere manieren:

Heb je een speciale band met een bepaald kookboek, zet het erbij, leuk. De persoonsgegevens worden op de voornaam na niet gedeeld.

Ik trap af. Mijn kookboeken staan hier, kijk maar eens.

 

Veel succes allemaal, ik ben erg benieuwd!

Kookboekenshop.nl/Gerben

 

P.S. Heb je een Twitter account, geef de naam door en we vermelden het bij je de foto boekenkast.