Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > auteurs > Auguste Escoffier

Auguste Escoffier

"Grondlegger van de Franse keuken." (Auguste Escoffier)

Auguste Escoffier was een Franse chefkok het meest bekend van zijn boek Le Guide culinaire. Dit boek heeft de oude Franse klassieke kookstijl (la cuisine classique) hervormd.
 
Toen Escoffier bezig was met zijn boek ging hij uit van de oude Franse kookstijl. Hij zette echter het oude pompeuze en wat smakeloze uit de kookkunst opzij en introduceerde specialiteiten van andere landen. Daarmee was hij de grondlegger van de internationale kookkunst, een belangrijke ontwikkeling, die tegenwoordig als een deel van de Franse kookkunst gezien wordt.
 
Bibliografie (bron: Wikipedia)

Boeken van Auguste Escoffier

Escoffier - Het Kookboek van de Klassieke Keuken

Escoffier - Het Kookboek van de Klassieke Keuken

Het kookboek van de klassieke keuken, dat al sinds zijn verschijning geldt als de bijbel voor de kookliefhebber.

Onderwerpen: klassiekers | gastronomie | naslagwerk | mediterraans | frankrijk | frans

  • Auteur: Auguste Escoffier
  • Hardcover - 7e editie, 2006
  • In het Nederlands geschreven
  • € 79,50
On the Line

On the Line

Het boek over Eric Ripert en zijn restaurant Le Bernardin. Le Bernardin is al jaren het hoogstgewaardeerde visrestaurant uit New York.

Onderwerpen: vis | bernadin | NY | chef | ripert

  • Auteur: Eric Ripert
  • Hardcover - e editie, 2008
  • In het Engels geschreven
  • € 44,95
Plat préféré

Plat préféré

Jeroen Meus gaat op zoek naar de Plat Préféré van veertien bekende gezichten en neemt je mee op deze culturele en culinaire ontdekkingsreis.

Onderwerpen: tv-kok | belgie | kanvas | plat-prefere

  • Auteur: Jeroen Meus
  • Hardcover - 1e editie, 2009
  • In het Nederlands geschreven
  • € 29,99
Pizarro

Pizarro

Pizarro is weer een prachtig kookboek over de Spaanse keuken. De Spaans-Britse kok José Pizarro leidt u met deze en vele andere buitengewone ingrediënten door de seizoenen en presenteert daarmee in dit boek de heerlijkste recepten.

Onderwerpen: mediterraans | spaans | spanje | seizoenen

  • Auteur: José Pizarro
  • Hardcover - 1e editie, 2010
  • In het Nederlands geschreven
  • € 24,95
Wijnencyclopedie

Wijnencyclopedie

De Wijnencyclopedie van Jancis Robinson is een zeer complete wijnencyclopedie en door velen het beste werk op dit moment genoemd.

Onderwerpen: wijn | encyclopedie | naslagwerk

  • Auteur: Jancis Robinson
  • Hardcover - 1e editie, 2010
  • In het Nederlands geschreven
  • € 99,00
Escoffier voor iedereen (Ma cuisine)

Escoffier voor iedereen (Ma cuisine)

Ma Cuisine is het boek van Auguste Escoffier, geschreven voor de amateurkok. Een standaardwerk met een totaaloverzicht van de klassieke Franse keuken.

Onderwerpen: escoffier | klassiekers | frans | gastronomie | naslagwerk | escoffier

  • Auteur: Auguste Escoffier
  • Hardcover - 1e editie, 2010
  • In het Nederlands geschreven
  • € 29,95
I Know How to Cook

I Know How to Cook

I Know How to Cook is de Engelse vertaling van Je sais cuisiner, de absolute bestseller uit de Franse keuken.

Onderwerpen: frans | klassieker | frankrijk | bestseller

  • Auteur: Ginette Mathiot
  • Hardcover - e editie, 2009
  • In het Engels geschreven
  • € 39,95
India

India

Het India Cookbook van Pushpesh Pant is één van de meest complete kookboeken over India. Zeer compleet in gerechten en regionale verschillen.

Onderwerpen: india | indiaas | curries | compleet

  • Auteur: Pushpesh Pant
  • Hardcover - e editie, 2010
  • In het Engels geschreven
  • € 39,95
Vegetables

Vegetables

Vegetables van Nigel Slater is gevuld met 400 heerlijke recepten en vele prachtige verhalen van deze topkok over zijn tuin.

Onderwerpen: nigel | slater | groenten | tender

  • Auteur: Nigel Slater
  • Hardcover - e editie, 2009
  • In het Engels geschreven
  • € 39,95
Tender Volume 02. A cook`s guide to the fruit garden

Tender Volume 02. A cook`s guide to the fruit garden

Tender: Volume II - A cook`s guide to the fruit garden is de definitieve gids voor het koken met fruit.

Onderwerpen: nigel | slater | fruit | tender

  • Auteur: Nigel Slater
  • Hardcover - e editie, 2010
  • In het Engels geschreven
  • € 27,95
Real Food

Real Food

Real Food gaat over de 8 favoriete ingrediënten van Slater. Aardappelen, kip, worst, knoflook, brood, kaas, ijs en chocolade.

Onderwerpen: nigel | slater | realfood

  • Auteur: Nigel Slater
  • Paperback - e editie, 2003
  • In het Engels geschreven
  • € 29,95
Pluijm Op Pad

Pluijm Op Pad

Culinair avonturier René Pluijm neemt je mee op zijn zoektocht naar de bron van voedselschatten in Europa.

Onderwerpen: europees | traditioneel | regionaal

  • Auteur: Rene Pluijm
  • Paperback - 1e editie.
  • In het Nederlands geschreven
  • € 24,95
Peen & ui

Peen & ui

Chefkok Herman den Blijker kookt meer dan 60 bijzondere gerechten met peen en ui.

Onderwerpen: hutspot | peen | ui

  • Auteur: Herman den Blijker
  • Paperback - 1e editie, 2010
  • In het Nederlands geschreven
  • € 29,90
Gezond slank met dr. Frank / 2

Gezond slank met dr. Frank / 2

Gezond slank met dr. Frank deel 2 is de opvolger van Dr. Frank's succesvolle afvalboek. Hoe ga je verder als je 10 kg ben afgevallen?

Onderwerpen: frank | dieet | afvallen

  • Auteur: Frank van Berkum
  • Paperback - 1e editie, 2011
  • In het Nederlands geschreven
  • € 19,95
Plat prefere 2

Plat prefere 2

Plat Préféré is een kookboek over de meest geliefde recepten van bekende mensen. Jeroen Meus kookt de gerechten en beschrijft ze in dit kookboek.

Onderwerpen: meus | plat-prefere | vlaams

  • Auteur: Jeroen Meus
  • Paperback - 1e editie, 2011
  • In het Nederlands geschreven
  • € 29,90