Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > auteurs > Sandor Schiferli

Sandor Schiferli

"De mens moet zelf kunnen beslissen wat hij eet. " (Sandor Schiferli)

Sándor Schiferli omschrijft zichzelf als culinist: iemand die alles doet wat met smakelijk en eerlijk eten te maken heeft. Hij is culinair journalist, organiseert culinaire evenementen, kookt bij mensen thuis, geeft workshops enz. Daarnaast zet hij zich in voor Slow Food.

Boeken van Sandor Schiferli

Science in the Kitchen and the Art of Eating Well

Science in the Kitchen and the Art of Eating Well

De Engelse vertaling van La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene.

Onderwerpen: wetenschap | italiaans | italie | streekgerechten | culinair | klassieker

  • Auteur: Pellegrino Artusi
  • Paperback - e editie, 2003
  • In het Engels geschreven
  • € 46,95
Van de slager

Van de slager

Leanne Kitchen leert de lezer hoe je het mooiste stuk rundvlees kiest, hoe je het beste lam kunt bereiden nog veel meer. Een boek met diepgang in vlees.

Onderwerpen: slagerij | vlees | poelier | wild

  • Auteur: Leanne Kitchen
  • Hardcover - 1e editie, 2008
  • In het Nederlands geschreven
  • € 34,95
Serendip - Sri Lanka

Serendip - Sri Lanka

Een kookboek over de bijzondere keuken van Sri Lanka. Mooi vormgegeven en vol heerlijke - verrassende - receptuur.

Onderwerpen: sri-lanka | serendib | indiaas | traditioneel | cultuur

  • Auteur: Peter Kuruvita
  • Hardcover - 1e editie, 2010
  • In het Nederlands geschreven
  • € 29,95
Madhur Jaffrey\

Madhur Jaffrey's Ultimate Curry Bible

Het meest complete kookboek over curries. De Ultimate Curry Bible is het standaard naslagwerk over curries geworden.

Onderwerpen: indiaas | curry | curries | naslagwerk | india

  • Auteur: Madhur Jaffrey
  • Hardcover - e editie, 2003
  • In het Engels geschreven
  • € 29,95
Over eten & koken

Over eten & koken

Het Meesterwerk van Harold McGee. Opnieuw uitgegeven en volledig aangepast naar de huidige standaarden.

Onderwerpen: wetenschap | gastronomie | encyclopedie | klassieker

  • Auteur: Harold McGee
  • Hardcover - 8e editie, 2006
  • In het Nederlands geschreven
  • € 49,95
De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten

De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten

De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten van de beroemde Italiaan Pellegrino Artusi is een absolute klassieker binnen de Italiaanse keuken.

Onderwerpen: wetenschap | gastronomie | italiaans | klassieker | culinair | kunst

  • Auteur: Pellegrino Artusi
  • Hardcover - 5e editie, 2004
  • In het Nederlands geschreven
  • € 49,95
The Whole Beast

The Whole Beast

The Whole Beast: Nose to Tail Eating is een echte "foodie" klassieker. Het is het manifest van Fergus Henderson voor het totaalgebruik van ingredienten in de keuken.

Onderwerpen: vlees | varken | varkensvlees

  • Auteur: Fergus Henderson
  • Paperback - e editie, 2004
  • In het Engels geschreven
  • € 19,95
Beyond Nose to Tail

Beyond Nose to Tail

Fergus Henderson's  tweede boek, Beyond Nose to Tail, is het vervolg op Nose to Tail eating

Onderwerpen: vlees | groenten | totaalconsumptie

  • Auteur: Fergus Henderson
  • Hardcover - e editie, 2007
  • In het Engels geschreven
  • € 33,95
Nose to Tail Eating

Nose to Tail Eating

Nose to Tail Eating van Fergus Henderson gaat in op het bereiden van ieder deel van een plant of dier.

Onderwerpen: vlees | groenten | totaalconsumptie

  • Auteur: Fergus Henderson
  • Hardcover - e editie, 2004
  • In het Engels geschreven
  • € 22,95
Piri piri & sardientjes

Piri piri & sardientjes

In Piri piri & sardientjes tovert Tessa Kiros een borduurwerk van recepten met laurierblaadjes, bacalhau en piri piri.

Onderwerpen: portugal | mediterraans | piripiri

  • Auteur: Tessa Kiros
  • Hardcover - 1e editie, 2008
  • In het Nederlands geschreven
  • € 24,99
Ciao Bella

Ciao Bella

Ciao Bella van Tessa Kiros gaat over Venetië en haar culinaire rijkdom.

Onderwerpen: venetie | italie | mediterraans | italiaans

  • Auteur: Tessa Kiros
  • Hardcover - 1e editie, 2011
  • In het Nederlands geschreven
  • € 29,99
Alle smaken van de regenboog

Alle smaken van de regenboog

Alle smaken van de regenboog van Tessa Kiros gaat over een keuken vol geuren, kleuren en feest.

Onderwerpen: regenboog | mediterraans

  • Auteur: Tessa Kiros
  • Hardcover - 1e editie, 2006
  • In het Nederlands geschreven
  • € 29,95
Madhur Jaffrey\

Madhur Jaffrey's World Vegetarian

Madhur Jaffrey is de meest invloedrijke schrijfster over de Indiase keuken van vandaag. Haar boek World Vegetarian biedt een collectie van 750 vleesloze gerechten uit de hele wereld.

Onderwerpen: vegetarisch | wereldrecepten | curries | jaffrey

  • Auteur: Madhur Jaffrey
  • Paperback - e editie, 2002
  • In het Engels geschreven
  • € 27,95
Raapsteeltje

Raapsteeltje

Raapsteeltje, het kookboek van Simone Kroon en Sandor Schiferli is een kookboek over het heerlijke eten in Nederland en verkozen tot kookboek van het jaar 2008!

Onderwerpen: traditioneel | regionaal | nederlands | seizoenen | authentiek

Mezze & Moussaka

Mezze & Moussaka

De lekkerste mezze vind je in het laatste boek van Tessa Kiros: Mezze & Moussaka

Onderwerpen: griekenland | grieks | mezze | tapas | kiros

  • Auteur: Tessa Kiros
  • Hardcover - 1e editie, 2010
  • In het Nederlands geschreven
  • € 29,99
Goed koken

Goed koken

Deze nieuwe McGee is geschikt voor amateurkoks die hun kennis willen vergroten, thuiskoks die betere gerechten willen maken en chef–koks die streven naar perfectie in hun restaurant.

Onderwerpen: encyclopedie | mcgee | processen | wetenschap | gastronomie

  • Auteur: Harold McGee
  • Hardcover - 1e editie, 2010
  • In het Nederlands geschreven
  • € 34,95