Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > auteurs > Claudia Roden

Claudia Roden

Van eten kan je niet genieten als je niets van de cultuur weet, aldus Claudia Roden.
 
Haar inspanningen om de Engelsen, en indirect de rest van Europa, bekend te maken met keukens uit - voor die tijd - verre landen heeft geleidt tot meerdere standaardwerken. Het meest bekend is misschien wel haar boek A Book of Middle Eastern Food uit 1968, vertaald als de De keuken van het Midden-Oosten. Ze legt hierin uit wat aubergines zijn, hoe ze smaken, en sterker nog, wat je met olijfolie doet. Toen nog een onbekende olie in de meer noordelijke Europese landen.
 
Haar boek over de Joodse keuken is al net zo'n klassieker. Haar uitgebreide aandacht voor de Sefardische en ashkenazische keuken is nog steeds ongeëvenaard.

Boeken van Claudia Roden

Duizend-en-een smaken

Duizend-en-een smaken

Claudia Roden keert naar Turkije, Libanon en Marokko en gaat op speurtocht naar nieuwe en oude receptuur uit die landen.

Onderwerpen: midden-oosten | arabisch | turks | libanees | marokkaans

  • Auteur: Claudia Roden
  • Hardcover - 2e editie, 2007
  • In het Nederlands geschreven
  • € 29,95
Midden-Oosten kookboek

Midden-Oosten kookboek

Een paperbackuitgave van Claudia Roden's succesvolle boek A book of Middle Eastern Food. Inmiddels al de 90ste druk!

Onderwerpen: midden-oosten | arabisch | klassiekers

  • Auteur: Claudia Roden
  • Paperback - 90e editie, 2008
  • In het Nederlands geschreven
  • € 14,99
De Joodse keuken

De Joodse keuken

Claudia Roden heeft jaren onderzoek gedaan naar de Joodse keuken. De veelzijdigheid van de Joodse cultuur komt door dit standaardwerk weer tot leven.

Onderwerpen: joods | diaspora | sefardische | ashkenazische | klassiekers

  • Auteur: Claudia Roden
  • Hardcover - 1e editie, 2011
  • In het Nederlands geschreven
  • € 39,95
The Food of Spain

The Food of Spain

In honderden prachtige recepten laat Claudia Roden de regionale verschillen uit Spanje zien, en beschrijft de bijzondere culinaire geschiedenis die Spanje rijk is.

Onderwerpen: Spaans | Spanje | roden

  • Auteur: Claudia Roden
  • Hardcover - 1e editie, 2011
  • In het Engels geschreven
  • € 43,95